Anketa browseri
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Anketa browseri
Iceweasel/Firefox - navika
luakit - lagani
luakit - lagani
Firefox, jer ga koristim dugo vremena i ne znam nijednu lozinku napamet a imam težak ./mozilla folder koji onda samo kopiram gdje mi treba.
Prije ili poslije će me ovo ujest za guzicu jer će se nešto pokidati, i ja ću ostati bez svih svojih lozinki.
Znam samo jednu
Prije ili poslije će me ovo ujest za guzicu jer će se nešto pokidati, i ja ću ostati bez svih svojih lozinki.
Znam samo jednu
Those who stand for nothing fall for anything.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Re: Odg: Anketa browseri
Jedine sigurne opcije za backup Firefoxa su Sync (prihvaca samo pasworde, keksice i bookmarks, eventualno history ako nije prevelik), izvoz bookmarka (ctrl+shift+O) i passworda (addon Password Exporter), te Tab Set Saver addon. Cak i arhiviranje profila nije uvije djelotvorno (uvjerio se masu puta). Vidi moj clanak o tome na portalumist je napisao/la:Prije ili poslije će me ovo ujest za guzicu jer će se nešto pokidati, i ja ću ostati bez svih svojih lozinki.
Znam samo jednu
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
Firefoxy lady zbog vimperatora. Promjeni broswer experience na bolje visestruko.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Pa to, ili probati pamtiti lozinkecalisto053 je napisao/la:
Jedine sigurne opcije za backup Firefoxa su Sync (prihvaca samo pasworde, keksice i bookmarks, eventualno history ako nije prevelik), izvoz bookmarka (ctrl+shift+O) i passworda (addon Password Exporter), te Tab Set Saver addon. Cak i arhiviranje profila nije uvije djelotvorno (uvjerio se masu puta). Vidi moj clanak o tome na portalu
Those who stand for nothing fall for anything.
- Abzeenth
- Site Admin
PAPIR!mist je napisao/la: Pa to, ili probati pamtiti lozinke
Na običan komad papira zapišeš sve lozinke koje koristiš, ali samo lozinke - bez ostalih podataka ili hintova na što bi mogle upućivati. A onda možeš, ali ne moraš, na računalu imati neki txt u kojem će biti popis accountova vezanih uz te lozinke, samo obrnutim redom. Znači, ako accounti idu A, B, C....Z, na papiru će popis lozinki ići Z,....C, B, A
I onda napraviš par kopija tog papira - ali ručno, nedajbože fotokopirati! - i staviš svaku u neku knjigu koju imaš, a koju nećeš nikome posuđivati. Sigurnije je ako nema ovog txt popisa accountova, ali ako ih imaš jako puno i za svaki koristiš jedinstvenu lozinku, nekako ćeš ih morati "linkati".
Ili 5-6 bitnih lozinki držiš u glavi, 10-ak manje bitnih zapišeš kak oje rekla @Abzeenth, a za ostale odi mi/dođi stvari mi koristiš jednu ..
- Abzeenth
- Site Admin
Da, ja tako kombiniram pamćenje njih cca 10 a ostale zapišem. A ima puno načina na koje ih možeš zapisati, ne moraju nužno biti plaintext; možeš se igrati nekim jednostavnim kriptiranjem, tipa zapišeš ih tako da je svaki znak "pomaknut" za jedan ili dva naprijed/nazad, ili u svaki password ubaciš neki string znakova ili neku riječ koja nije dio passworda...
Ma treba pamtiti lozinke, to je najsigurnije .. pa ja ih na poslu mijenjam dva puta mjesečno (iako smo obavezni to raditi jedanput mjesečno) i u početku je teško, znalo se i pokoji put zaboraviti pass
, ali vremenom je sve lakše i lakše
Pa do pojave mobitela svi smo znali napamet po 20-30 i više telefonskih brojeva napamet, danas jedva da znamo i svoj (a ima i masa onih koji moraju pogledati u memoriju telefona
).
Pa do pojave mobitela svi smo znali napamet po 20-30 i više telefonskih brojeva napamet, danas jedva da znamo i svoj (a ima i masa onih koji moraju pogledati u memoriju telefona
- retsam
Sve skupa imam oko 10 zaporaka (kojima se služima na internetu zajedno s pinovima od mobitela, kartica i ostalih gluposti) i sve pamtim. 
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config