LZS na Dobro jutro Hrvatska

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: LZS na Dobro jutro Hrvatska

Post Postao/la Grof »

iv@n je napisao/la:
Grof je napisao/la:Stoga, ajmo radije na Wiki trošiti tipkovnice ;)
Baš zbog ovakvih stvari te izuzetno cijenim kao osobu.
A što reć, nego hvala :)

Nego u ovom VIDI-ju je intervju samnom, pa tamo malo detaljnije razlažem neke stvari..... ;)
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

iv@n je napisao/la:
zzankola je napisao/la:E ja sam jednom davno na maturajlnoj veceri imo tocku di sam plesao balet obucen ko balerina, naravno, sa jos 3 frenda pred 1000 ljudi
Daj uploadaj mi tu snimku na jubitu da mi uljepšaš ovaj ionako krasan dan. rofl
Hehehe, a bi jeli :mrgreen:
Ma stavio bi ja ali mi na vhs-u koji je tko zna gdje. Cak sam i po jubitou potrazio i izgleda da nije nitko stavljao. Mozda i sa razlogom rofl rofl rofl
Ali vjeruj, bila je najbolja tocka na maturalnoj ;)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Grof je napisao/la: Nego u ovom VIDI-ju je intervju samnom, pa tamo malo detaljnije razlažem neke stvari..... ;)
Grof strikes again... ni to se nisi pohvalio... skidam kapu, svaka cast...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zzankola je napisao/la:
Grof je napisao/la: Nego u ovom VIDI-ju je intervju samnom, pa tamo malo detaljnije razlažem neke stvari..... ;)
Grof strikes again... ni to se nisi pohvalio... skidam kapu, svaka cast...
tiha voda brege dere :D
iza.coska

Post Postao/la iza.coska »

Da ja udaram po svome ko švabo tralala, zašto, zato šta ovdje nisam baš vidio neke konstruktivne kritike, sve je divni i krasno i sve šta se napravi je super i fantastično, e nije.
Ne sumnjam u grofovo znanje, ali nastup nije bio nešto, ali ajd prvi putna na tv i dobro je i prošao, ali prezentacija je još gora od nastupa.
Evo ovako, nives celzijus ne zna složiti dvije smislene rečenice jednu iz druge pa je njena knjiga postala bestseller u hrvatskoj, to bi trebalo nešta govoriti:
naše društvo je u banani kao i država, nažalost, jer da nije i država bi nam bila bolje.
E, sad kada to znamo onda treba i sa time računati, a to je da ti ciljaš na tu skupinu ljudi jer je to ipak večina. Ako neko ne rezumije o ćemu se tu prića i radi onda će ti i odjebat jer su mu windowsi tak i tak besplatni.
primjer: o linuxsu se poćelo trubiti od izlaska ubunta, zašto, jer je krenuo sa idejom za ljudska bića i sa što manje tipkanja po terminalu i to je uspio, čak toliko da kada ljudi pričaju o linuksu misle isključivo o ubuntu.
Ljudi su razmažena derišta i jako površni tako da ako im nešta hočeš uvaliti to moraš raditi tako da oni mile da hoće to, u ovom slučaju da to razumiju.
primjer:danas ljudi kupuju auto tako da hoće crveni i njega uopće ne zanima koji je model i šta je pod haubom bitno da je crveni.

Zašto sam se javio uopće, zanimljiva mi je ideja open sourcea pa tak to malo pratim i pošto sam sa strane lakše mi je očiti grešku.
To da ja jednom završim negdje na tv i promoviram linuxs, možda, ali ne u skoroj budučnosti, zašto, zato jer ne koristim linuxs, probao jesam ali tu previše stavri ne radi kako treba da bi mi bio ugodan za korištenje, druga stvar je da ako se kupuje novi laptop ista konfiguracija sa windowsima košta samo dvjestotinjak kuna više od linux verzije (bilo negdje jednom na akciji nes sjčam se više).
Kad sam kos wina, koristim open source (i freeware) programe ali na win xp jer mi to nekako sve skupa bolje brže i življe radi nego na linuxsu, a i izbor softwarea je veći.
Još jedan razlog mog javljanja je što mislim da je moguće bolje uz nikakav extra trud (balerine), ai zato šta na ovome forumu nema kritike, sve je bajka, svima je sve zakon divno i krasno, e pa nije nažalost živimo u realnom svijetu u banana državi tako da vi koji u biti promovirate poštenje i ljudskost nećete daleko stići pa čak i da imate balerine.

Nitko ne voli čuti kritiku, ali ja mislim da je korisnije kritizirati nego kad ti svi govore kak je sve super, inače grofu svaka čast na trudu, dobroj volji i pogubljenom vremenu uz linux, samo za taj cilj koji on misli ostvariti treba naučiti prodati snjeg eskimima!
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Iza.coska, ima jedna stvar koju propuštaš, velika prednost Linuxa...

Na Linux idu samo oni koji žele nešto naučiti i potruditi se. I zato je cijela zajednica jako aktivna i produktivna - svi nešto rade. Zajednica Windows korisnika je u 90% slučajeva pasivna hrpa korisnika koji se svađaju koji je antivirusni bolji i da li je bolje odvojit 10 GB ili 20 GB za sistemsku particiju.

Da se mene pita, više bih volio da se i dalje ovako filtrira samo "korisna" ekipa, a oni beskorisni neka ostanu gunđat na Windowsima. (Prije sam mislio da treba svima uvalit Linux jer je dobar, ali sad sam postao malo sebičan, sebičan u toliko što želim da zajednica kojoj pripadam "valja", da je produktivna, dobronamjerna).

Ovo nije direktan odgovor na tvoj post, ali ima itekako veze. Nije tu samo softver, tu je i zajednica i ideologija iza toga.

btw na Linuxu imaš više free i open softvera nego na Win (moram samo naći link za referencu).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

iza.coska očito ne shvaćaš da guramo pozitivu na forumu, jedini pravilni način za napredak bilo kakve vrste.... chill out, idemo dalje, c'est la vie.... kako god. Nitko nije rekao da je prilog prošao savršeno, ali dok smo se mi odmah fokusirali na druge stvari i nastavili dalje, ti si još uvijek zapeo u ovom topicu...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
iza.coska

Ok to stoji, ali čemu onda promovirati linux?
Oni koji žele nučiti nešto novo će tak i tak nabasati na linux prje ili kasnije, mislim da je cilj ove stranice, foruma, tv priloga taj da se i široke mase ukljuće u to.
Ako se i cilja samo na "vrijedne" članove, zar bi oni trebali shvatiti o čemu se radi iz natuknica, zar i oni nebi trebali dobiti kvalitetnu prezentaciju?

A što se tiće na kojoj platformi ima više programa, koji su lakši za korištenje,... to je već druga tema koja nema smisla. Meni ima par dragih i korisnih programa koji ne rade (ili rade puno sporije) pod linuxsom, a wine je srednja žalost.
iza.coska

iv@n je napisao/la:iza.coska očito ne shvaćaš da guramo pozitivu na forumu, jedini pravilni način za napredak bilo kakve vrste.... chill out, idemo dalje, c'est la vie.... kako god. Nitko nije rekao da je prilog prošao savršeno, ali dok smo se mi odmah fokusirali na druge stvari i nastavili dalje, ti si još uvijek zapeo u ovom topicu...
Ok, samo vi produžite. Negdje netko ima u potpisu (možda čak i na ovom forumu) "I nogom u guzicu je korak naprijed", ja se tako ne želim šetati, nisam ni probao ali znam da če me bolit guzica!
DoDo

Post Postao/la DoDo »

iza.coska je napisao/la:...živimo u realnom svijetu u banana državi tako da vi koji u biti promovirate poštenje i ljudskost nećete daleko stići pa čak i da imate balerine.
Ja ne dijelim tvoj pesimizam. U neku ruku tek čak i žalim ak tak misliš...
4ndY je napisao/la: Da se mene pita, više bih volio da se i dalje ovako filtrira samo "korisna" ekipa, a oni beskorisni neka ostanu gunđat na Windowsima. (Prije sam mislio da treba svima uvalit Linux jer je dobar, ali sad sam postao malo sebičan, sebičan u toliko što želim da zajednica kojoj pripadam "valja", da je produktivna, dobronamjerna).
Jep! Slažem se s tvojim mišljenjem. I ja sam nekad pokušavao ljude navući na linux, pa sam zato uvijek ispadao debil. Sad mi je zapravo svejedno kaj drugi koriste - bitno da ja imam kontrolu nad svojim kompjutorom (u smislu da mi se sustav neće mistično usporiti i jednog dana odlučiti više ne butati samo zato jer sam otvarao "krive" web stranice :oops: ), a druge ko šljivi... Ak trebaju pomoć u linuxu, rado ću im je pružiti. Isto vrijedi i za windowse. Ali više nikoga ne nagovaram da prijeđe na linux!

A kaj se tiče open source duha - to mi nema smisla propovijedati. Većina korisnika to ionako nikad neće skužiti. Jer Ubuntu, Fedora, Suse i slične distribucije im ne nude slobodu - nude im samo besplatan softer i mogućnost slobode ako ju oni sami izaberu. Ovdje pod tim pojmom mislim na onaj predivan osjećaj kad sam iskompajliraš neki veći program i on fakat radi. I promijeniš pokoju liniju koda i vidiš kaj se desi. I kad to znaš, onda tek osjetiš open source duh. Ako pak stalno očekuješ da netko sagradi deb ili rpm paket i ugura ti ga u repozitorij, to se nimalo ne razlikuje od iščekivanja windows updatea koji bi trebao srediti usporavanje rada računala.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Odgovori