Evo jesam, nema ni na Firefoxu.Lutherus je napisao/la:Uzmi firefox pa b8deš imal izbor stranica
[VAŽNO!] Glas naroda - promjene na forumu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: [VAŽNO!] Glas naroda - promjene na forumu
Those who stand for nothing fall for anything.
Ok, lažem, ima! Moj bed! Međutim treba dobro pogledati gdje je. Na većem ekranu je vjerojatno skužljivo, na ovom mom nije. Idem sad vidit na Chrome. 
EDIT: Ima i na Chrome, sad kad znam gdje treba gledati, tako da zanemarite onaj komentar.
EDIT: Ima i na Chrome, sad kad znam gdje treba gledati, tako da zanemarite onaj komentar.
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
@mist, ne znam koje stranice posjećuješ ali većina linkova na netu otvaraju se u istom tabu, pored toga, suprotno rješenje je nepoželjno: http://uxdesign.smashingmagazine.com/20 ... w-windows/
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Evo pročitah članak, moram reći da se ne slažem, no to je samo moje mišljenje.
Navode i ovo: In our opinion the most effective and user-friendly solution is to allow users to select how the links should be opened. -> ovo je istina, međutim dalje kažu da to ne bi trebalo preko browsera nego preko dodatka na stranici (npr. javascript). Nije li veća tlaka birati po svakoj stranici koju čovjek posjećuje?
No dobro, osobne preferencije pri surfanju se razlikuju.
Navode i ovo: In our opinion the most effective and user-friendly solution is to allow users to select how the links should be opened. -> ovo je istina, međutim dalje kažu da to ne bi trebalo preko browsera nego preko dodatka na stranici (npr. javascript). Nije li veća tlaka birati po svakoj stranici koju čovjek posjećuje?
No dobro, osobne preferencije pri surfanju se razlikuju.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Kad se linkovi otvaraju u novom tabu ne možeš ih nikako otvoriti u istom, dok je u obrnutoj situaciji moguće otvoriti link u novom tabu (kao što sam navodiš: srednja tipka miša, desni klik pa "new tab", duže držanje na touchscreenu i sl.). Meni je to osnovni argument, dok je drugi da je otvaranje svih linkova u novim tabovima nasilje stranice nad posjetiteljem koja pošto-poto želi ostati "otvorena".
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Da, istina je da je to još jedna marketinška fora (većina stranica koje prodaju nešto, reklamiraju i sl) će sve linkove otvarati u novom tabu. No, smatram da bi forumi trebali slijediti to pravilo, jer (gledam sad po sebi) kad čitam neku temu u kojoj se pojavljuje vanjski link, obično želim i temu nastaviti čitati do kraja a i baciti oko na ovo što je u linku. Ne znam kakve navike imaju drugi forumaši. Eto, toliko 
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Ja imam istu naviku (otvarati u drugom tabu), ali nisam nikada razmišljao o tome da bi to trebalo biti po defaultu. U redu mi je mogućnost da srednjim klikom otvorim link u novom tabu. 
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Cooleech
- Moderator
Ovo me podsitilo na nešto šta san pita prije cca godinu ipo dana baš u ovoj temi i ništa nije napravljeno niti prokomentirano po tom pitanju.
Zašto se ne napravi ova sitna, a tako bitna promjena? Ukoliko imam otvoreno 20-tak tabova, naslov teme mi je važniji od "Linux za...". Ima li nade da će to netko jednog divnog sunčanog dana promijeniti?Cooleech je napisao/la:Ma meni ne smeta ništa što se linkova tiče - kotačić i problema nema, ali <title> tagovi... uf. Da TO bar netko sredi!
Samo izmjeniti
<title>linuxzasve.com | wiki.open.hr • Pogledaj temu - [VAŽNO!] Glas naroda - promjene na forumu</title>
u
<title>[VAŽNO!] Glas naroda - promjene na forumu • linuxzasve.com | wiki.open.hr</title>
i dobijemo preglednije tabove! Dakle, prvo naslov teme, pa ime foruma i ostalo štagod ide.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Cooleech
- Moderator
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
ovo bi bilo jako korisno. jako jako korisno