Linux/Android x86 igraća konzola

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
PunkBastard
Spol: M

Linux/Android x86 igraća konzola

Post Postao/la PunkBastard »

Za razliku od drugih koji se oslanjaju na ARM tehnologiju, iConsole.tv je uređaj sa x86 procesorom, 8 GB RAM-a i 500 GB hibridnim diskom/SSD-om što ga čini mini igraćom konzolom. Osim igara, iConsole.tv će imati i Linux desktop mode što znači da će korisnici moći pristupiti Steamu za Linux kako bi mogli igrati još više igara nego što sam Android podržava. Proizvođač je ubacio i podršku za "CableCard" čime će se iConsole.tv moći koristiti i kao home teather PC.

http://www.zdnet.com/android-gaming-on- ... 000015336/
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Suko
Site Admin

Re: Linux/Android x86 igraća konzola

Post Postao/la Suko »

A kako se na x86 procesorima pokreću igre koje su napravljene za ARM?
Navodno hrpa boljih naslova radi samo na ARM-u.
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Vjerojatno će biti posebnih igara za konzolu, neznam, a osim toga tu je Steam.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
MarinX

Post Postao/la MarinX »

Suko je napisao/la:A kako se na x86 procesorima pokreću igre koje su napravljene za ARM?
Navodno hrpa boljih naslova radi samo na ARM-u.
Isto kak se android vrti na x86 arhitekturi.

Vjerojatno imaju neki emulator.
Imas hrpu emulatora na webu a jedan po meni bolji je http://www.android-x86.org/
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

MarinX je napisao/la: Isto kak se android vrti na x86 arhitekturi. Vjerojatno imaju neki emulator.
Android ne treba emulator za x86. Ja sam jednom bez problema na desktop komp instalirao "Android x86" koji je kompajliran za x86 procesore.
Suko je napisao/la: A kako se na x86 procesorima pokreću igre koje su napravljene za ARM?
Isto kao što se programi za x86 linux pokreću na ARM linuxu ili MIPS linuxu ili SPARC, PowerPc itd...
Sa ggc-om se linux i aplikacije kompajliraju na drugu arhitekturu opcijom -arch="taj i taj procesor".
"Hodor bre foobar"
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ma znam da ima x86 Android.
Ali nisu sve igre dostupne za njega. Pogotovo ne neki ultrajaki naslovi. A čisto sumnjam da bi ti neko dao izvorni kod tih igara da ih kompajliraš za x86.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Nisam stručnjak, ali nisu li android aplikacije pisane u Javi?
Onda je dovoljno da se samo android kompajlira na x86 a ostalo je Java.
"Hodor bre foobar"
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Sumnjam da je android pisan za ijednu arhitekturu. To što se on kompajlira za ARM jer to mobiteli koriste je druga stvar i znači samo to da se kod treba kompilirati za x86 i to je to. Ako su iz nekog razloga napisali ARM specifični kod, neko je donio jako lošu odluku.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori