openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la Fugu »

Da li je to drugim riječima: strpljen-spašen, tj da ne žurimo s apdejtom, ako ne želimo ništa vrkaraundat :mrgreen: ?
Where there is a gui there's a way.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Točno. Javim dok ste sigurni ;)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Ispravni kdm je sad objavljen :)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:Ispravni kdm je sad objavljen :)
Ja sam još jučer napravio updejt. Sve se čini OK, samo kod logina (lightDM) imam na izbor usera KDM :facepalm
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

To je zbog accountsservice paketa. Slobodno ga ukloni i problem riješen
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

jel to samo meni ne radi download stranica ili je nešto kod njih....
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Danas sam opet nakratko zamrzio i Linux i Suse i Sandisc.
Žurba, velika. Samo da neke važne podatke iskopiram na stick za noćas na poslu (neophodne upute i sheme), al ovaj neće. WTF?
Probam par puta, ništa. Probam stvorit novu mapu na sticku, neda. E tu smo. Pogledam dozvole, sve piše zabranjeno :ljut2 . Od kad? Ništa, otvorim kao root, neda. Uglavnom, "zabetoniralo" se. Probam sa chown i slično, opet neće. Čisti beton. Ne mogu niti iskopirati podatke sa sticka, ne dopušta. Maznem kćerin novi stick koji je kao i moj do prije par dana normalno surađivao sa susetom da probam, a ono ista stvar. Neki od ovih brojnih apdejta zadnjih dana su sjebali stvar. Jedini način je formatirati stick. Opraštam se od podataka na njemu, ali uzalud, s dostupnim alatima ništa od formata. Dižem live parted magic, nula bodova. Nema promjena dozvola, a niti formatiranja. Na kraju, jedini gui koji uspjeva je gnome disk utility.

Uglavnom, takve se stvari ne bi smjele događati, dopuštam da mi takvu neugodnost napravi suse image writer, ali da ovako iz čista mira ne mogu napraviti tako trivijalnu stvar, ne mogu prihvatiti. Stvar je rješiva, ali treba ili vremena ili više znanja i iskustva za isto.
Ili dual ili triple boot, za svaki slučaj. Zapravo ne bi bilo loše imati i jedne offline windowse za svaki slučaj negdje na disku. :nee
Where there is a gui there's a way.
holden

Post Postao/la holden »

stefan je napisao/la:
kecerraj je napisao/la:meni je NM proradio sada sam od sebe, posle rebootanja sistema. Na gnome 12.3

Nego, update mi ne radi, ispiše mi ovo:

File '/repodata/repomd.xml' not found on medium 'http://download.opensuse.org/distribution/12.3/repo/non-oss/'

i

File '/repodata/repomd.xml' not found on medium 'http://download.opensuse.org/distribution/12.3/repo/non-oss/'
Taj repo je online... Možda je gužva jer previše korisnika radi updejte i skida pakete... serveri štucaju...
Posle dva meseca, opet mi isto javljalo.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Još od prošlog tjedna!
Pa ne kužim kako im se ovo može tako učestalo dešavati...

slika
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Pa javi onda tu prije ;) Riješim ja to. U ovoj slučaju je točno 2) makni libkdevplatform0
Odgovori