Problem sa snimanjem na ext3 particiju

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
zole052
Spol: M

Problem sa snimanjem na ext3 particiju

Post Postao/la zole052 »

Ovako malo prije sam napravio ext3 particiju i idem prebaciti neke podatke na nju sa ntfs i evo rodila se vec dva problema (mora da je opet nesto glupo)
- Oznacim kompletan direktorij da mi kopira a on samo snimi odredjene subfoldere a ne sve!!!
- Snimim na ext3 nesto, idem obrisati dio i ne mogu poslje jos nesto snimiti jer ko da je zapamtio da je bilo jnesto gore i koliko je mjesta zauzimalo i sada ne moze vise snimati jer "nema slobodnog mjesta", ko da imam punu kantu za smece a nije, neznam di je ostalo ono sto sam obriso :(
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Re: Problem sa snimanjem na ext3 particiju

Post Postao/la Suko »

Pogledaj skrivene foldere na toj particiji.
Ctrl+H u Nautilusu.
Jel imaš tamo .Trash folder ?
Ili, ako si za brisanje koristio Nautilus u rootu, možda ti je kanta za smeće u rootu puna.
zole052

Post Postao/la zole052 »

E i par puta kada sam iso na onu ext3 particiju i iso na folder desni klik proprerties izbaci mi
There was an error while getting the sharing information
'net usershare' returned error 255: info_fn: file /var/lib/samba/usershares/vbox is not a well formed usershare file.
info_fn: Error was Path is not a directory.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Suko je napisao/la:Pogledaj skrivene foldere na toj particiji.
Ctrl+H u Nautilusu.
Jel imaš tamo .Trash folder ?
Ili, ako si za brisanje koristio Nautilus u rootu, možda ti je kanta za smeće u rootu puna.
Je, imao sam .Trash folder :udri , tu svaka particija ima svoj zaseban trash... ah :)
Jos treba viditi sta je sa ostalim problemima.
Odgovori