Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Eto treba mi mala pomoc buduci da nikada nisam imao dodatnu ext3 particiju... formatoro sam je u gpartedu i sada neznam kako mountati kada se digne sustav, dodao sam u fstab
/dev/sdb1 /media/diskB1 ext3 defaults 0 0
ali nece da radi, cak kada to stavim u fstab i kada otvorim 'computer' na desktopu vidim disk koji nije mountan i kada ga pokusam mountati dvoklikom na njega, ko sto se moze mountati kada ne pise nista za taj disk u fstab-u, onda izbaci
Cannot mount volume.
You are not privileged to mount this volume.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zzankola je napisao/la:Eto treba mi mala pomoc buduci da nikada nisam imao dodatnu ext3 particiju... formatoro sam je u gpartedu i sada neznam kako mountati kada se digne sustav, dodao sam u fstab
/dev/sdb1 /media/diskB1 ext3 defaults 0 0
ali nece da radi, cak kada to stavim u fstab i kada otvorim 'computer' na desktopu vidim disk koji nije mountan i kada ga pokusam mountati dvoklikom na njega, ko sto se moze mountati kada ne pise nista za taj disk u fstab-u, onda izbaci
Cannot mount volume.
You are not privileged to mount this volume.
Kako sam ja glup, da sam malo glavom mucnuo.... na uvijek sam mounto particije sa ntfs-configom pa nisam nikada razmisljo, pa fala bogu da treba napraviti folder di se nesto mounta
Imam jos puuuno za nauciti
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.