Virtualno rudarenje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
scheissman
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la scheissman »

shrike je napisao/la:i koliko ltc imaš za sada?

ajd bar je iskren ,
ima kerin kl**ac za sad
ali ima svega samo jebga, treba sve to progurat,

iskreno dreno+u drzim sve fige gore da uspije.
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
blacx

Post Postao/la blacx »

drone je napisao/la:Pa napisao si litecoin prosječno... pa u MH. Nemoguće. To je bitcoin mining, a ne litecoin.
SS je uzet prilikom litecoin mininga. Vidi se po poolu: http://ltc.pooledbits.com/
Evo čitam po forumima, cgminer prikazuje kod Litecoina brzinu u Mh/s, ali bi trebao prikazivati kh/s. :thumbs
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

blacx je napisao/la:
drone je napisao/la:Pa napisao si litecoin prosječno... pa u MH. Nemoguće. To je bitcoin mining, a ne litecoin.
SS je uzet prilikom litecoin mininga. Vidi se po poolu: http://ltc.pooledbits.com/
Evo čitam po forumima, cgminer prikazuje kod Litecoina brzinu u Mh/s, ali bi trebao prikazivati kh/s. :thumbs
Gle:

slika

Ali ja sam lijepo skinuo source i iskompajlirao, nisam instalirao one zastarjele iz AUR-a. Možda ti zato prikazuje MH, a treba kH.

EDIT: maknuo iz screenshota svoj username :facepalm
Dok radim smanjim intensity na 12. Pri tome imam oko 300 kH.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

beyond epic! Javi se kada budeš imaš 314.15 :D Ukratko, skužio sam nešto dosta zanimljivo što se BTC/LTC/TRC tiče: znači, eksplicitno kriptovrijednosti. OK, lažem, teoretski bi ovo mogao izvesti i sa USD/EUR/RUR ali bi ti trebale milijarde dok se sa kripto parama da uraditi i sa nekoliko 10-aka jedinica (ako su npr ltc) i izbjegao si banke i traje bitno kraće. Ovo sa bankama je dosta korisno. U čemu je štos. ltc/btc profit se generira tako da ih u nekom trenu zamijeniš za regularnu valutu, a ta promjena znači sudjelovanje na forex tržištu (ovo sada zvuči nekako loše, jelda rofl ) i tu slijedi štos -
Kupuješ jeftino i prodaješ skupo! Aha! Shrike, poludio si i otkrivaš hladnu (čak ne ne ni toplu) vodu. Štos je u tome da zapravo kupiš na jednom tržištu, a prodaš na drugom. Ekvivalent kao da kupiš eure u jenoj mjenjačnici a prodaš ih u drugoj, samo si u jednoj kupio za 730 kn a u drugoj prodao za 751.9 kn (i mnogo sigurnije, ovo bi sa € u stvarnosti dovelo policiju na vrata). Primjerice, razlika u ltc-btc paru na btc.e i alcurex je otprilike 3-4% (između buy na jednoj i sell na drugoj strani).

Kužite sada? Ni na jednom tržištu NIKADA nije ista cijena iste sirovine (bez obzira da li to bili novci, commodities tipa nafta ili plin, struja, ...). Sa ovim "pravim" stvarima je ovaj štos radikalno teže izvesti jer prebacivanje sa jednog na drugo tržište traje po 6 radnih dana za koje se vrijeme može štošta dogoditi, a razlike su na 3-oj decimali.
Što znači 3% razlike u ovom slučaju? Stravično.Mnogo.Love. % je eksponencijalna skala, a govorimo o transakcijama koje traju par minuta i da bi ovako generirali profit trebate imati veću razliku postotka od fee-a za povlačenje, a to je 0.5 LTC na svakoj strani, dakle 1 LTC ukupno (granična vrijednost u jednom smjeru je 16.7 LTC, min za oba negdje oko 40 LTC iliti 1000 kuna). OK, vrijeme je za ilustraciju. Vi ste tip koji ima 100€ (čisto ilustracije radi je okrugli broj) i to predstavlja najveći problem, doći do tih 100 € ako nisi voljan dirketno ih kupiti. Recimo da izvodite ovaj štos 8 puta na dan (jednom svaki sat na 8 satnom radnom danu jer ste preljeni to raditi doma ) i ima 20 radnih dana. Mjesečno je to 20*8=160 transakcija. Profit izgleda ovako:

PROFIT:
1. mjesec: 11322 €
2. mjesec: 1282070 € (lagano se umirovljujemo)
3. mjesec: nema tih para na tržištu, a da ima bili bi novi soroš jer bi samostalno strgali tržište i valutu, te ušli u povijest kao osoba koja je sj*** kriptonovac, asic prodavači bi vam spominjali roditelej i familiju u kontekstu domaćih životinja.

Tu zapravo uočavamo i neke realne limite. Osim što ovo zahtijeva veći trud od toga da se samo sjedi doma dok komp računa, stvarna veličina profita je i ograničena time koliko ltc-btc zapravo može kupiti-prodati (na drugu stranu, manje se struje potroši). Koliko sam vidio, apsolutno maksimalni profit koji bi se u ovim okolnostima mogao generirati je u rangu svota od oko 2400 $ na dan, tj oko 48000 mjesečno (ili 72000 za 30 dnevni rad po 8 puta na dan).
Također vrijede zakoni kvantne mehanike, pardon, ekonomije, pa samom činjenicom da stalno kupujete na jednom tržištu i samo prodajete na drugom tu razliku smanjuje (ako je svota dovoljno velika, što znači da mora biti unutar nekih granica i okvira). De facto je garantirano da ovo neki već rade jer je štos topla voda na klasičnm tržištima, ali rezerviran sa transakcije koje se mjere u milijardama. Ovdje također igra izuzetnu, tj. ključnu i kritičnu ulogu brzina prebacivanja love koja je neviđena u klasičnom svijetu, kao i činjenica da ste anonimni.

PAR UPOZORENJA:
ako vam ovo padne na pamet i zapravo izvedete, čim si počnete uplaćivati gore navedene svote, banka će obavijestiti poreznu upravu. Nakon određene svote ćete morat i počet dokazivati od kuda vam lova, i kako za ovo nema presedana i zakonski je nedefinirano, u hrvatskoj bi se mogli JAKO loše provesti. Također, ako neš sj*** ja perem ruke od izgubljene love rofl rofl ako nešto zaradite, donirajte LZS-u i hropenu:) i debian fondaciji!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
blacx

Post Postao/la blacx »

drone je napisao/la:
blacx je napisao/la:
Gle:

slika

Ali ja sam lijepo skinuo source i iskompajlirao, nisam instalirao one zastarjele iz AUR-a. Možda ti zato prikazuje MH, a treba kH.

EDIT: maknuo iz screenshota svoj username :facepalm
Dok radim smanjim intensity na 12. Pri tome imam oko 300 kH.
Ma sve OK, u pravu si što se toga tiče. Samo, ti imaš verziju 3.0.1, a ja 3.1... :mrgreen:
EDIT:
cgminer nije u Aur-u:
https://www.archlinux.org/packages/comm ... 4/cgminer/
drone
Moderator

čavrljanje

Post Postao/la drone »

Shrike, da to već mnogi rade. Proguglaj po forumima o BTC-u i sličnim valutama, pa ćeš vidjeti da je nekima to što si opisao glavni sport. Međutim, da me to zanima već bih odavno visio po klasičnim burzama i trgovao dionicama.

Koliko god postojala neka mogućnost za doći do love, ako ti je način na koji se to radi naporan i dosadan (možda ti izgleda i neetičan), eh... pada u vodu.

Usput, jesi gledao konkretno u kojim mjenjačnicama su osjetne razlike u tečajevima. Mislim, može se i to probati, ali stvarno na to sve skupa gledam kao na igru i nadam se da će tako i ostati u mom slučaju. Sve više od toga mi vuče na kocku i ovisnost :)

@scheissman
Hvala. Samo da pojasnim, tih Pi LTC-a koliko sam skupio u ova 3-4 dana i nije tako loše s obzirom da to radim s običnom ATI grafičkom koja košta oko 1300 kn i koja mi je u kompu na kojem radim. To je usputna zezancija, igranje i eksperiment, ništa posebno, ništa decidirano. Pogledaj po youtubeu za litecoin mining ili bitcoin mining kakve ljudi skalamerije prave pa će ti biti jasnije o čemu se radi.
Ma ima i u AUR-u git verzija i verzija s ADL ekstenzijom koja mi treba i na tu sam mislio (za kontrolu ATI kartica iz cgminera). Međutim ta u AUR-u nije valjala, više ni ne znam zašto, pa sam skinuo source sa službenih cgminer stranica i ADL headere s AMD stranica. Moja verzija je 3.0.1 jer sam kompajlirao 26. 4.
Version 3.0.1 - April 25th, 2013
Version 3.1.0 - April 28th, 2013
Zbog tog ADL-a sam kompajlirao. Cgminer iz community repoa to nema. Obrati pažnju na moj screenshot pa ćeš vidjeti da piše temperatura i fan u %, a dobiješ i dodatni meni u kojem možeš overclockati karticu i svašta nešto ;)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
blacx

Post Postao/la blacx »

Kul, sviđa mi se :thumbs
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pogleao sam par mjenjačnica i bome ima nekih gdje su razlike i po 16% što je potpuno suludo. U ovom slučaju nije isto (ali je slično) što i prava burza koja je neopisivo riskantnija jer se ovdje zapravo sve "igra" sa inicijalno fiktivnom lovom, a pravu lovu ipak možeš dobiti na kraju (ok, izgubiš lovu na struji, ali budimo iskreni pa recimo da većini komp tako i tako radi non stop :D:D ). Nešto kao da sa monopoly novcem uspiješ dobiti pravu lovu. Ako ti je inicijalna investicija monopoly novac, a rezultat pravi €, tada je jedini teoretski gubitak cijena monopoly igre u turbo-limaču u kojem ste ga kupili (pitajmo grofa za detalje).

Pazi, u kasičnoj burzi ti moraš na istom tržištu kupiti, i nadati se da će cijena porast, dok ovdje toga nema (dakle, nema rizika gubitka jer znaš stanje). Također, u pravoj burzi nema načina da čarobno dođeš samo od sebe do nekih dionica ili barela nafte. Ono što jest problem, i to ozbiljan, je ljudska priroda kojoj je pohlepa velika mana. Netko bi, jer mu inicijalni rast od po par centi i eura nije dovoljno brz ili svota novaca koju kasnije zaradi premalena (2400 $ na dan) mogao krenuti u mnogo riskantnije scenarije (koje sam namjerno ispustio) i izgubiti svu lovu. Tada uzima pravu ušteđevinu kako bi nadoknadio "gubitke" i gubi i to i tako čitava stvar završi u govnima. Bitno za držati na umu je da je jedini stvarni gubitak inicijalna investicija (kako si došao do npr. 40 LTC). To je to.

Meni je tata rekao da te nitko ne može spremiti za rat i da najveći macho frajeri i kvartovske sileđije znaju pasti na koljena i plakati kao djevojčice kada počnu letjeti metci. Isto tako i ovdje, sve je ok dok govorimo o hipotetskim situacijama, ali ne zna se kako će tko reagirati kada stvarni profit ili gubitak nastupe (pogotovo ako se mjere sa puno nula). U stvarnoj burzi, s obzirom da ne znaš što će biti (ovdje znaš) vjerojatnost je 95% da češ izgubiti sve u prva 3 mjeseca. I dalje perem ruke i ako tko od vas ima problema sa kockom neka se ne upušta u ovo. Nema garancija, osim da ćemo svi jedan dan biti mrtvi.

EDIT:
specijalna napomena: ovakve štoseve, s obzirom da se radi o solidnoj lovi, se isplati napraviti ne kao posao nego kao investiciju. Nerelevantno je da li ti se sviđa, ali profit koji generiraš u godini dana je ono što češ zaraditi u čitavom životu. U tom trenu možeš prestat trgovati, dat otkaz u firmi i posvetiti se onome čemu voliš. Recimo, obitelji, djeci, vrtlarstvu itd. Preseliti se na selo. Živjeti.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ma ja bih se igrao s tim, ali samo s ovim što sam izrudario. Struju ionako trošim. Dobro, po noći mi je desktop bio ugašen, a sad ga ostavim da rudari u miru. Spojio sam wattmetar i na full loadu potrošnja je 260 W cijelog kompa. To je recimo nekih 150 kn mjesečno maksimalno, a od te cifre ionako bih potrošio dobar dio i inače. 7850 kartica troši max 130 W na stock frekvencijama, a ovako oc-ana možda nekih 20-ak W više. Dakle, trenutno stanje je dnevna potrošnja 5 kn (uvrh glave), a dnevna zarada oko 4 dolara s ovom karticom koja i nije nešto bijesno. Ovi fanatici kupuju hrpe 7990 i sličnih (starijih). Recimo, 58xx je bilo jako teško naći jer su luđaci sve pokupovali za mining. Te stvari bih ja zabranio ili nekako ograničio kad bi se moglo jer ljudi su stvarno nevjerojatni.
Meni je tata rekao da te nitko ne može spremiti za rat i da najveći macho frajeri i kvartovske sileđije znaju pasti na koljena i plakati kao djevojčice kada počnu letjeti metci.
To je istina. Znali su se upišati u gaće, smrznuti se toliko da se nisu mogli pokrenuti i slične stvari. A kao štemeri neki bili prije. Sramotno ali uobičajeno.
2010-... Arch
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ček, ja imam jednu 7950 sa 1 gpu-om. WTF. A da ja to malo probam upogoniti jer neki tamo ludi mining comparison chart kaže da bi radio 600 kH/s? To je 37 ltc mjesečno. fuuuuu
Odgovori