i sada to tako mi vidimo sto godinama koristimo razne distre i svasta smo probali... zamisli kako je pocetnikuShicy je napisao/la:a šta ja znam, nisam ja suse developer xD
ali zbunjuje me u tim nekim stvarima...čak mi je Slackware logičniji i jednostavniji za upotrebu...čudno, ali šta je tu je
[NIJE RIJEŠENO] smrzava mi se opensuse 12.3
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: [NIJE RIJEŠENO] smrzava mi se opensuse 12.3
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
to je dobro pitanje...ali možda su oni bez predrasuda i onda lakše prihvaćaju sistem rada susea....
ono, nemaju pojma da postoji Synaptic i apt-get i aptitude i koliko je to jednostavno pa im je ovo isto vrh
ono, nemaju pojma da postoji Synaptic i apt-get i aptitude i koliko je to jednostavno pa im je ovo isto vrh
je mozda se pocetnici ne zamaraju "glupostima"Shicy je napisao/la:to je dobro pitanje...ali možda su oni bez predrasuda i onda lakše prihvaćaju sistem rada susea....
kazes dobro im je jer ne znaju da moze puno jednostavnije
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
pa salim se malo nego interesantno da opensuse ima vecinu stvari odradjeno extra a pada na sitnicamaShicy je napisao/la:pa nije openSUSE partizanska distra...
Re: [RIJEŠENO] smrzava mi se opensuse 12.3
Ovo nisu sitnice, padaju i druge distre, da se razumijemo, nije do distre problem... I apt-get bi ovo rijesio? Onda ne bi bilo toliko pitanja bas na tim distrama za slicne probleme kao ovaj, inače i pomogli su mi da rijesim moj:) - sve razlicito a sve isto:)croatianchemist je napisao/la:Not solved
Možda ovo da ode u drugu temu.
Bumblebee je OK radio nakon što sam se dodao u grupu bumblebee....do jutros kada sam updatao updatao bumblebee i primus.
U repo su stigle nove verzije.
Rezultat je da se grupa bumblebee obrisala ... nema je.
Kreirao sam ju i dodao se. Napravio reboot i nažalost ne radi.
Trebao si samo odraditi ovo:
# systemctl enable dkms
# systemctl enable bumblebeed
Update briše stare postavke, moraš sve ponovo podesit....Meni je bio problem i sa nvidia-compute, jer je izvršio update a konflikt je ostao sa starijom verzijom nvidia kernela koji nema taj update na Overman79's repozitoriju, jer sam imao i bumblebee nvidia repo, koji sam na kraju izbrisao. Pa mislim da je ovo riješeno:)
-
croatianchemist
- Spol: M
pokretao bumblebee servis ali nista. ponovno sve instalirao i sad radi.
jedna mi stvar nije jasna, a to je dkms.
nakon nadogradnje kernela na 3.8.7 opet sam morao rucno reinstalirat drivere i bumblebee. zar ne bi to dkms trebao automatski odradit? ili sam krivo shvatio njegovu ulogu?
jedna mi stvar nije jasna, a to je dkms.
nakon nadogradnje kernela na 3.8.7 opet sam morao rucno reinstalirat drivere i bumblebee. zar ne bi to dkms trebao automatski odradit? ili sam krivo shvatio njegovu ulogu?
Trebao bi, ali i driver treba podržavati DKMS. Nije dovoljno samo dkms instalirati.
BTW, ako driver ne podržava DKMS, može se to i ručno složiti.
DKMS služi da automatski prekompajlira 3rd party driver kada se pojavi nova verzija kernela u repoima.
Meni je to bilo korisno na virtualbox driverima i nekim driverima koji nisu više bili u kernel tree-u.
BTW, ako driver ne podržava DKMS, može se to i ručno složiti.
DKMS služi da automatski prekompajlira 3rd party driver kada se pojavi nova verzija kernela u repoima.
Meni je to bilo korisno na virtualbox driverima i nekim driverima koji nisu više bili u kernel tree-u.