Pozdrav

Ukratko se predstavite.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
masteroman

Re: Pozdrav

Post Postao/la masteroman »

iStop je napisao/la: I Fufundtu je, a i ostali "ubuntoidi"
Fuduntu je baziran na Fedori ak se ne varam :) mix fedore i ubuntua :P Al bez obzira na to jako jako dobra distra :thumbs :thumbs
hrc
Spol: M

Post Postao/la hrc »

iStop je napisao/la:Pa trebao mi je 64-bitni sustav a da nije kompliciran, i onda sam naišao na niz jako pozitivnih recenzija o Fuduntu (kao racimo ova: Poveznica uklonjena na zahtjev vlasnika stranice), a i vidio sam da je (logično) jako nalik na meni omiljeni 32-bitni Xubuntu, pa čak već u startu ima baš onaj izbor programa koji si na Xubuntu sam naknadno instaliram. I eto...
Meni u Fuduntuu nije nešto štimalo sa mrežnim driverima (još na starom - ali ne generalno starom - laptopu, što me začudilo jer je na njemu sa svim ostalim distrama radilo sve out-of-the-box) tako da se nisam uspio niti spojiti na net a nije mi se dalo čeprkati samo da bih vidio kako to radi, pa sam ga se vrzo okanio.
A znaš li što znači ono "sid=0" u linku na recenziju? Da to što piše u naslovu važi samo ako kao konkurenciju isključiš Sid :)))
iStop je napisao/la:Ima vic o plavuši i automehaničaru. Doveze plavuša auto kod automehaničara jer nešto stalno lupa, i čovjek počne njoj objašnjavati kakav je to kvar, a plavuša mu kaže da nju ne zanimaju tehnički detalji, da ona samo želi okrenuti ključ u bravi i voziti. E tako je i Linuxom: ima ovdje ljudi koji će objasniti sve živo i neživo, ući u sve pore određene verzije Linuxa, ali ja – što se toga tiče – čista "plavuša". I Fufundtu je, a i ostali "ubuntoidi", stvoreni su za ljude poput mene: uključiš pc, obaviš što trebaš (surfaš, napišeš dopis, pogledaš neki film, nacrtaš neku shemu, odgledaš par spotova na youtube-u...) i isključiš pc. To je to.
Pošteno!
iStop

Post Postao/la iStop »

masteroman je napisao/la: Fuduntu je baziran na Fedori ak se ne varam :) mix fedore i ubuntua :P Al bez obzira na to jako jako dobra distra :thumbs :thumbs
Ja sam mislio da je malo više baziran na Ubuntu nego na Fedori, pa sad vidim da je nešto kompliciraniji rad s njim, ali jako mi se dopada pa ću ostati na njemu.

Inače, dopada mi se tvoj potpis (osobito druga :D i treća misao :thumbs ).
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
iStop

Post Postao/la iStop »

hrc je napisao/la: Meni u Fuduntuu nije nešto štimalo sa mrežnim driverima
Ja sam se javio s tom "viješću" o svom prelasku na Fuduntu ponajprije s ciljem da ga manje iskusni korisnici imaju u vidu: 64-bitna verzija mi radi sama od sebe, bez ikakvih dodatnih podešavanja. Pa tko ne zna (ili mu se ne da) "petljati", neka isproba...
Dok radi, ne diraj!
iStop

Post Postao/la iStop »

Eto, baš prešao na Fuduntu kad ono ljudi koji ga stvaraju donesoše odluku o gašenju:
"The team discussed several options and, ultimately, voted to end-of-life Fuduntu Linux. This decision was not made lightly but, ultimately, it is was the best option. In its current state, Fuduntu would be broken when we tried to move forward.
Beginning today, no new features will be implemented. The only exception are those features which are already being worked on. We will continue to provide bug and security fixes until the last day of support, however. 2013.3 will be the last release and September 30 will be the last official day of Fuduntu Linux."

Više na http://www.fuduntu.org/blog/2013/04/15/ ... l-14-2013/
Dok radi, ne diraj!
shicy

Post Postao/la shicy »

prijeđi na Debian. ne boj se, neće propast xD
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Očekivao sam komentar tipa: "A tko vam je kriv kad koristite te partizanske distre!" :D
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
shicy

Post Postao/la shicy »

Aha! Nobody expects the Spanish Inquisition! :D
iStop

Post Postao/la iStop »

Shicy je napisao/la:prijeđi na Debian. ne boj se, neće propast xD
:D

Budem još neko vrijeme ostao na Fuduntu (baš sinoć bila jedna nova serija zakrpi), a poslije ću preći na neki drugi 64-bitni OS. Možda čak i na Debian... ;)
Dok radi, ne diraj!
RC Da Kookee
Kontakt:

Post Postao/la RC Da Kookee »

Fuduntu ne propada nego sva ekipa minus fewt pokrecu Fuduntu 2 ili kako ce se vec zvat. KDE je navodno u testing fazi. Dakle sve bez brige za buducnost. That said, taman tweakam LMDE heh...
Odgovori