openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la Grof »

budem... uglavnom. Prepuštam da to s lidom ipak odradi systemd, jer kada to radi Power Devil onda mi pri switchanju sessije opet baca onaj prozor za autentifikaciju roota. Nekaj je tu očito još zdrmano na relaciji KDE - systemd
stefan
Moderator
Spol: M

Post Postao/la stefan »

Već dugo me muči jedna sitnica (čini mi se od 11.4 :nee ), a to je izgled Yasta! Zašto nije u skladu sa Oxygen windows decorationom?

Našao sam ovo, ali ne funkcionira...
http://forums.opensuse.org/english/get- ... style.html

Ima li netko ideju? Šteta da samo Yast ne bude u skladu...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Pa par strani prije sam ti odgovoril :D

Link:
http://www.linuxzasve.com/forum/posting ... 2&p=172459
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:Pa par strani prije sam ti odgovoril :D

Link:
http://www.linuxzasve.com/forum/posting ... 2&p=172459
Ma ne radi...
probati ću sutra na poslau na 12.3 (doma sam na 12.2)

I mislim da ću ubrzo preći na 12.3. Nije da 12.2 radi loše, ali 12.3 je odličan nakon onih par mušica u prvom tjednu nakon releasea :thumbs
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:Trebalo by maknuti yast2-branding-openSUSE i yast2-qt-branding-openSUSE i instalirati yast2-branding-basedonopensuse i yast2-qt-branding-basedonopensuse

EDIT:
Ako Qt ne vidi oxygen plugin, a velike su šanse da ne vidi, treba napraviti symlink

Kod: Označi sve

# ln -s /usr/lib64/kde4/plugins/styles/oxygen.so /usr/lib64/qt4/plugins/styles/oygen.so
(naravno, ovo gore je samo za 64bitni sustav, maknuti "64", za 32bitni)
Inače, ovo bi moglo i u tweak.
Isprobati ću sutra...
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Nevjerni Toma :D
Probal sam prije nego sam postal ;)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:Nevjerni Toma :D
Probal sam prije nego sam postal ;)
Ma vjerujem ti. Ali uvijek može biti da neće raditi ako imaš previše customiziran oS.
Moguće da meni zbog toga ne radi na 12.2 jer sam ga raskopao uzduž i popreko..
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Nažalost, leak koji me mučio u KDE-ovoj Fedori i dalje je na openSUSE-u prisutan. Dakle vjerojatno je do KDE-a i to vjerojatno ovaj bug. Kad je sustavu u idleu (preko noći) nešto popuni svu dostupnu memoriju računala (4+2GB) te nakon toga računalo postane posve neupotrebljivo. Ima li tko sličnih iskustava? Pitam na ovoj temi jer su SUSE-ovci najčešće i KDE-ovci :-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

4ndY je napisao/la:Nažalost, leak koji me mučio u KDE-ovoj Fedori i dalje je na openSUSE-u prisutan. Dakle vjerojatno je do KDE-a i to vjerojatno ovaj bug. Kad je sustavu u idleu (preko noći) nešto popuni svu dostupnu memoriju računala (4+2GB) te nakon toga računalo postane posve neupotrebljivo. Ima li tko sličnih iskustava? Pitam na ovoj temi jer su SUSE-ovci najčešće i KDE-ovci :-)
12.2 često ostaje upaljen preko noći i nisam primjetio problem.

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:Trebalo by maknuti yast2-branding-openSUSE i yast2-qt-branding-openSUSE i instalirati yast2-branding-basedonopensuse i yast2-qt-branding-basedonopensuse

EDIT:
Ako Qt ne vidi oxygen plugin, a velike su šanse da ne vidi, treba napraviti symlink

Kod: Označi sve

# ln -s /usr/lib64/kde4/plugins/styles/oxygen.so /usr/lib64/qt4/plugins/styles/oygen.so
(naravno, ovo gore je samo za 64bitni sustav, maknuti "64", za 32bitni)
Kako si ti to isprobao? Nema yast2-branding-basedonopensuse paketa za 12.3
Odgovori