openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la Grof »

sumski je napisao/la:@Grofe, molim te pogledaj changelog polkit-default-privs paketa, i reci dal je tam bila kakva promjena vezana uz ovaj problem.

EDIT:
Dobro, moja je zadnja promjena. Ovdje radi. U najgorem slučaju nakon reboota bi trebalo i kod tebe. Možda bi i logout bil dovoljan.
Huh, nije baš da radi. Osim toga, nakon podizanja iz suspenda, odmah ponovo padne u njega. Kao da se suspend dvaput pozove.
Uglavnom, problem je u Action Policy-u i to stavci: org.freedesktop -> The systemd project -> org.freedesktop.login1.suspend-multiple-sessions

Molim te, možeš li mi napisati tvoje postavke u ovoj sekciji? Da vidim zbog usporedbe
sumski
Moderator
Spol: M

Post Postao/la sumski »

grep org.freedesktop.login1.suspend-multiple-sessions /etc/polkit-default-privs.standard

Kod: Označi sve

org.freedesktop.login1.suspend-multiple-sessions                auth_admin_keep:auth_admin_keep:yes
slika

Ovo sa duplim suspendom mi je poznato. Dal imaš možda pm-utils instaliran?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

imam, ali vidim da su i tvoje postavke drugačije od mojih.
Daj mi još samo dvoklikni u ovo pod Local authorizations, pa mi daj screen tog prozora.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Kolko znam, ja svoje postavke nisam mijenjal
slika

Za pm-utils. Ako ne koristiiš ni jedan hook, bolje ga makni, jer je pred sam izlazak 12.3 promijenjeno "baratanje" suspendom/resumeom. Po novome, ako je pm-utils instaliran, on obavlja sleep/resume, a on je malo bugovit.
Otud onaj moj tweak. Ako i koristiš hook, to se lako da i sa systemd-om složit.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ok, hvala. Bum ga maknul, pa vidim kako onda radi

A da nema kolizije systemd i upower?
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Na 12.3 systemd upravlja suspendom, tak da ne bi trebalo biti kolizije.
https://git.reviewboard.kde.org/r/108407/
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

a zašto se onda uopće pm-utils instaliraju i pri novoj instalaciji sustava?
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

slika
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=790787

Za KDE i GNOME pm-utils ne treba, ali za npr. xfce je još uvijek potreban. Patterni tebaju update :?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

mmda. Idem malo proučiti/naučiti o systemd-u. Izgleda da mi treba ponešto novog znanja za ovo. :)
Maknul sam pm-utils, podesio Action policye kako su kod tebe (i na mom iMacu gdje je clean install), pa ću probavati.
Uglavnom, suspend radi bez pm-utils-a

BTW, volim ove naše sadržajne diskusije, jer dorađujemo oS da nam bude još bolji. Problem je što ovakve "kemije" s userima, s istovremenim sesijama ljudi baš ne rade često, pa ih je teško izdebugirati...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

sumski je napisao/la:grep org.freedesktop.login1.suspend-multiple-sessions /etc/polkit-default-privs.standard

org.freedesktop.login1.suspend-multiple-sessions                auth_admin_keep:auth_admin_keep:yes
Izgleda da imamo problem...
Ovak:
Bilo što da podesim preko KDE Setting -> Action Policy nema NIKAKVOG utjecaja na sustav. nadalje, ma što god ovdje podesio, ništa od toga se ne manigestira u datoteci: /etc/polkit-default-privs.standard
Dapače, ja u toj datoteci uopće nemam taj redak, odnosno grep ne baca ništa:

zarko@linux-1tbe:~> grep org.freedesktop.login1.suspend-multiple-sessions /etc/polkit-default-privs.standard
zarko@linux-1tbe:~>
Da li je moguće da KDE-ov Action Policiy uopće nije linkan sa važećom config datotekom za policykit??
Također, postoje tri datoteke ovog tipa .standard; .local; i .restrictive. Daj mi reci gdje se koja od njih upotrebljava i koja je uopće važeća za sustav??
Odgovori