Čudno ti je zato jer će te Linux uvijek tjerati da nešto novo naučiš, dok te Windowsi zaglupljujutonina je napisao/la:okej, puno hvala. idem vidjeti na sta ce to licit. tek sam se pocela bavit linuxima, pa mi je sve to malo cudno.. pozdrav
ubuntu i eksterni ntfs hard
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: ubuntu i eksterni ntfs hard
tonina@tonina-laptop:~$ sudo ntfsfix /dev/sdb1
[sudo] password for tonina:
sudo: ntfsfix: command not found
moze pomoc?
[sudo] password for tonina:
sudo: ntfsfix: command not found
moze pomoc?
[quote="fritz62s"]Skini uz pomoc Synaptic paket managera, program ntfs-config. Kada se instalira, pokreni ga u konzoli komandom sudo ntfs-config, zakachi kukice koje budesh videla i to ti je to. Naravno, pre toga ushtekaj taj usb hard.
par puta mi je izbacio neki eror, ali evo na kraju je uspjelo
Dakle, sada radi?tonina je napisao/la:fritz62s je napisao/la:Skini uz pomoc Synaptic paket managera, program ntfs-config. Kada se instalira, pokreni ga u konzoli komandom sudo ntfs-config, zakachi kukice koje budesh videla i to ti je to. Naravno, pre toga ushtekaj taj usb hard.
radi!!! hvala
Sada instaliraj npr. komandom sudo apt-get install ntfsprogs ili naddji u Synaptycu ntfsprogs, pa instaliraj.
Tada cesh moci da chekirash NTFS particije sa komandom koju je Grof predlozio, to moze da ti zatreba.
Tada cesh moci da chekirash NTFS particije sa komandom koju je Grof predlozio, to moze da ti zatreba.
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Il' si Lindža, il' si mindža!
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700