EDIT: Eto nasao Matcha caj kod nas, 150 kn, u prahu u limenci
Ljubitelji čaja
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ljubitelji čaja
Obicno kupujem cajeve u kuci zelenog caja, ili uzmem one kutijici, Twinings ili Ahmad. Jos nisam nasao/vidio Sir Winston. Hvala
Palma u pitaru
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Moj naj čaj: Šipak koji beremo i sušimo. Cijeli zreli plodovi kojima se odstrani samo onaj vrh. Ne smije se mrviti jer nemamo doma tehnologiju za uklanjanje dlačica iz plodova. Znači, cijeli osušeni plodovi se kuhaju. Nije kao kod filtera da se samo prelije vrelom vodom, nego se baš kuha 2-3 min.
Zatim, lipa mi je isto dobra ali ubrana i osušena. I na kraju kadulja, kamilica... sve u cvijetu a ne u filter-vrećici. Kada se ohladi dodajem med i limunov sok (ne u vreli čaj). Milina

Zatim, lipa mi je isto dobra ali ubrana i osušena. I na kraju kadulja, kamilica... sve u cvijetu a ne u filter-vrećici. Kada se ohladi dodajem med i limunov sok (ne u vreli čaj). Milina
Zadnja izmjena: Vl@do, dana/u 17 ožu 2013, 10:46, ukupno mijenjano 1 put.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
-
Lutherus
Je, domaći čajevi imaju znatno intenzivniji okus nego industrijski.
od đumbira je super caj... samo odsjeces par tanjih komada svjezeg đumbira, prokuhas 5 min i pustis da odstoji poslje neko vrijeme u vodi i to je to
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Od Ahmad-a zeleni čaj,earl gray i odlični su mi,twingsa isto par vrsta,od milforda mentu i voćne.
Sir Winston Earl Gray - kad nemam vremena

Franck Crni čaj Earl Grey - kad imam vremena

Zeleni čaj Gunpowder - kad imam vremena

I domaći od šipka .. sam kaj to nisam već dugo pio

Franck Crni čaj Earl Grey - kad imam vremena
Zeleni čaj Gunpowder - kad imam vremena
I domaći od šipka .. sam kaj to nisam već dugo pio
-
Lutherus
E onda ću ti drugi puta donjeti paket domaćeg šipka + mentu + bazgu + mješavinu.
Može, može .. zadnji put kad sam kod frenda pio domaću mješavinu od velebitskih trava nisam spavao 36 sati 
-
Lutherus
Ova nije od velebitskih, ali je zato jako dobra mješavina međimurskih i zagorskih pašnjaka sa prigorskim i podravskim dodacima 
- Heisenberg
Bilo kakav Earl Grey, oni su mi najbolji! 
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”