Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.
Moderator/ica: Moderatori/ce
bikerbj
Spol: M
SuSe je napisao/la: Instaliraj XBMC, gotovo da ti i ne treba nista vise za gledanje filmova, instaliraš njegov dodatak Navi-X i još ponešto. Koristio sam Gnome Subtitles... Nekako mi je bio sličan Subtitles editu sa Windowsa.
nije mi bitno gledanje filmova već uređivanje i editiranje titlova, sinhronizacija i ponekad prevođenje....
za gledanje mi vlc i sm player sasvim zadovoljavaju potrebe....
bikerbj
zna li tko kad će Office u nadogradnju preko repoa i dali uopće hoće....
sumski
Moderator
Koji? U stable i Factory je 3.6.3.2, u unstable je 4.0.0.3. Prva 2 sigurno nebudu imala noviju verziju prije izlaska 12.3
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
bikerbj
ma pričekat ću onda...nego imam novi problem...kod sina sam napravio update sa 4.9 na 4.10 i sad mu neradi wlan
a prije sve bilo ok.....
sumski
Moderator
Kak misliš ne radi? Interface se ne diže, nm applet ne radi, ili?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
bikerbj
ma proradilo...kako ne znam samo sam restartao komp par puta.....
jednostavno se nije htio povezati na mrežu....
stefan
Moderator
Stigao novi build KDE-a
Kod: Označi sve
stefan@linux-scyp:~> sudo zypper dup
root's password:
Warning: You are about to do a distribution upgrade with all enabled repositories. Make sure these repositories are compatible before you continue. See 'man zypper' for more information about this command.
Retrieving repository 'KR410-Core' metadata ...............................................[done]
Building repository 'KR410-Core' cache ....................................................[done]
Retrieving repository 'games' metadata ....................................................[done]
Building repository 'games' cache .........................................................[done]
Loading repository data...
Reading installed packages...
Computing distribution upgrade...
The following packages are going to be upgraded:
akonadi akregator ark bespin-icons bluedevil bluedevil-lang bootsplash-branding-openSUSE
branding-openSUSE choqok digikam digikam-doc digikam-lang dolphin gfxboot-branding-openSUSE
gimp-branding-openSUSE grub2-branding-openSUSE gtk2-engine-oxygen gtk2-theme-oxygen gwenview
k3b-lang kactivities4 kaddressbook kate kde4-kgreeter-plugins kdebase4-libkonq
kdebase4-nsplugin kdebase4-openSUSE kdebase4-runtime kdebase4-runtime-branding-openSUSE
kdebase4-workspace kdebase4-workspace-branding-openSUSE kdebase4-workspace-ksysguardd
kdebase4-workspace-liboxygenstyle kdebase4-workspace-plasma-calendar kde-gtk-config
kde-gtk-config-lang kdelibs4 kdelibs4-branding-openSUSE kdelibs4-core kdelibs4-doc
kdenetwork4-filesharing kdepasswd kdepim4 kdepim4-runtime kdepimlibs4 kdesdk4-strigi kdevelop4
kdevelop4-lang kdevelop4-plugin-python kdevelop4-plugin-python-devel kdevelop4-plugins-php
kdevplatform kdevplatform-lang kdialog kdm kdm-branding-openSUSE kdnssd keditbookmarks
kfilereplace kgamma kget kile kile-lang kio_audiocd kio_iso kio_kamera kio_sysinfo
kio_sysinfo-branding-openSUSE kipi-plugins kipi-plugins-acquireimage kipi-plugins-geolocation
kipi-plugins-lang kmail kmix kmplayer kmplayer-lang knotes kompare konqueror konqueror-plugins
konsole kontact konversation konversation-lang kopete korganizer krdc krfb kruler
ksplash-qml-branding-openSUSE ksplashx-branding-openSUSE ktimetracker ktorrent ktorrent-lang
kwalletmanager kwebkitpart kwin kwrite libakonadi4 libkactivities6 libkcddb4 libkde4
libkde4-devel libkdecore4 libkdecore4-devel libkdepim4 libkdepimlibs4 libkdevplatform0
libkerfuffle4 libkface1 libkgeomap1 libkgeomap-lang libkonq5 libksuseinstall1 libktexteditor
libmarblewidget15 libmediawiki1 lokalize marble marble-data marble-doc nepomuk-core
NetworkManager-kde4-libs NetworkManager-kde4-libs-lang NetworkManager-openvpn-kde4
NetworkManager-pptp-kde4 NetworkManager-vpnc-kde4 okteta okular plasma-addons
plasma-addons-akonadi plasma-addons-lancelot plasma-addons-marble plasmoid-folderview
plasmoid-networkmanagement plasmoid-quickaccess plymouth-branding-openSUSE
polkit-kde-kcmmodules-1 python-kde4 python-kdebase4 susegreeter-branding-openSUSE
wallpaper-branding-openSUSE yast2-qt-branding-openSUSE
The following packages are going to be downgraded:
amarok amarok-lang libggz2
The following package is going to change vendor:
libggz2 obs://build.opensuse.org/KDE -> openSUSE
143 packages to upgrade, 3 to downgrade, 1 to change vendor.
Overall download size: 221.4 MiB. After the operation, 37.0 KiB will be freed.
Continue? [y/n/?] (y):
Kod: Označi sve
143 packages to upgrade, 3 to downgrade, 1 to change vendor.
Overall download size: 221.4 MiB. After the operation, 37.0 KiB will be freed.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator , and by losing it, the lizard can run faster .
sumski
Moderator
stefan je napisao/la: Stigao novi build KDE-a
To je ono kaj sam spomenul neki dan. Uglavnom nepomuk fixevi, i onaj patch za screenlocker
Grof
Site Admin
sumski je napisao/la: stefan je napisao/la: Stigao novi build KDE-a
To je ono kaj sam spomenul neki dan. Uglavnom nepomuk fixevi, i onaj patch za screenlocker
Odlično.
Sutra probam na virtualki gdje mi je RC1 instaliran.
bikerbj
kako se radi na virtualci na suse-u.....na winsima sam to znao ali ovdje mi baš i nije sve jasno ....ima li gdje kakvih uputa kako to podesiti...