eclipse i java 1.6

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Odgovori
coccolino
Spol: M

eclipse i java 1.6

Post Postao/la coccolino »

Pozdrav svima,
pokušavam doma instalirati java6 ali ne ide. Naime pokušavamk koristiti eclipse i za korištenje njega mi je potrebna java. E sad kako doma nemam net, na poslu sam skinuo sve pakete koji su mi bili potrebni (barem sam mislio tako) i pšokušao instalirati javu na laptop doma.
E sad stvar je u tome što mi traži paket ia32-java-6-sun.deb
Taj paket postoji no samo za amd64 dok je kod mene intelov procesor i ne ide, da li postoji neka alternativa tom paketu? Na službenom mi je nekako prošlo kad sam instalirao unixodbc paket ali doma ne. Vjerovatno zbog toga što kad sam instalirao unixodbc pokupio je i neke zakrpe za tu javu tako da mi nije više tražija taj paket?? :misli :misli :misli :misli
Unaprijed se ispričavam kava kava kava kava ako je netko već postavio ovaj upit
carpe diem
4ndY
Moderator
Kontakt:

Re: eclipse i java 1.6

Post Postao/la 4ndY »

Prvo... amd64 je paket i za Intel i za AMD, ali samo 64-bitnu arhitekturu.
Drugo... pogledaj s apt-get/yum/zypper-om koji su dependencyji od Eclipse za tvoju distru i onda to skini.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
coccolino

4ndY je napisao/la:Prvo... amd64 je paket i za Intel i za AMD, ali samo 64-bitnu arhitekturu.
Drugo... pogledaj s apt-get/yum/zypper-om koji su dependencyji od Eclipse za tvoju distru i onda to skini.
kao treće rofl rofl rofl rekao sam ti da nemam net doma
Šalu na stranu, kako funkcionira taj zypper? Nisam to dosad koristio, hvala
carpe diem
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

coccolino je napisao/la: kao treće rofl rofl rofl rekao sam ti da nemam net doma
Šalu na stranu, kako funkcionira taj zypper? Nisam to dosad koristio, hvala
Znam da nemaš Net... ali dependancyje možeš odredit na barem 3 različitih načina.
1) nađeš na Netu (npr. za Debian/Ubuntu http://packages.debian.org/source/sid/eclipse )
2) netko drugi ti c/p ispis naredbe, npr. yum deplist eclipse
3) otvoriš eclipse paket i nađeš control/spec datoteku u kojoj je obično lista dependencyja
4) ...

Ali koju distru koristiš prije svega?

Zypper je apt-get za opensuse.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
coccolino

Koristim Ubuntu 8.04

Znam da je 1.6 problem, već sam imao prije isti problem ali je nekako on to riješio preko unixodbc-a ali ovdje vidim da neće moći 1.6 bez net-a
Da li postoji igdje debian paket sa kompletiranom javom 1.5, dakle bez potrebe da skidam paket po paket ovisno o dependecy-u
A lijen sam znam rofl rofl rofl rofl rofl rofl
carpe diem
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

coccolino je napisao/la:Koristim Ubuntu 8.04

Znam da je 1.6 problem, već sam imao prije isti problem ali je nekako on to riješio preko unixodbc-a ali ovdje vidim da neće moći 1.6 bez net-a
Da li postoji igdje debian paket sa kompletiranom javom 1.5, dakle bez potrebe da skidam paket po paket ovisno o dependecy-u
A lijen sam znam rofl rofl rofl rofl rofl rofl
Imaš opensource javu u repozitorijima openjdk ili Sunovu baš "sun-java5-jdk" - sad nađi dependencyje za onu koju želiš instalirat.

Ali sugurno će ti trebat još dependencyja za eclipse... to čudo ovisi o puno paketa.
Odgovori