Ovog sam mogo dobit badava, pa sam ipak htio pitat dal bi kako moglo.Bertone je napisao/la:Ne, u nazivu ti piše ADSL+modem .. tebi treba nešto što podržava "cable"
B.net, ruter i DNS
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: B.net, ruter i DNS
Re: B.net, ruter i DNS
Abnormal je napisao/la:.. sama činjenica da B.net ne dopušta da si podesim postavke kako želim mi je već dovoljno iritantna. K tome dolazi i njihov bezobrazluk - recimo nazoveš onaj njihov help desk jer imaš probleme i pričaš im podatke s loga iz kojih se vidi da problem stvarno postoji, a znaš šta onda oni naprave - zabrane ti pristup logu.
I još jedna stvar - laptop mi je na metar i po od rutera, a signal mi je 70%. Moji problemi su počeli s DNS postavkama, al je to onda ošlo dalje i proširilo se.
Poznato mi je to
Napravi kako sam ti već napisao, uzmi samo njihov modem (15 kn mjesečni najam ili jednokratno, kaj ti se više isplati) i kupi si onaj TP linka za 200 i nešt sitno kuna (ili nešt slično te cijene) i napravi si jedan kratki mrežni kabel (ja sam si napravio jedan od 10 cm jer mi router stoji na modemu pa duži ne treba) i podesi si sam kaj ti treba, odnosno kako želiš, a B-net (odnosno Vip) nek trkelja po ruterima ostalim 95% svojih korisnika.
Jedini problem do kojeg će to možda povremeno dolaziti je kad budu radili nadogradnju softvera modema da ga router neće moći naći pa ćeš morati ugasiti i ponovno upaliti router, ostalo sve pet.