LibreOffice vs. Microsoft Office

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

max360se
Spol: M

Re: LibreOffice vs. Microsoft Office

Post Postao/la max360se »

Lutherus je napisao/la:Real man use LaTex :bleh
E da sam barem mogao, ne bi izgubio pol dana na izradu prezentacije (materijale i text sam već imao) :zamisljen
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

max360se je napisao/la: Iskreno, nadam se da će MS napraviti verziju MS Officea za Linux, ja je vjerojatno ne ću koristiti ali znam ljude koji bi. Što više office paketa to bolje. ;)
S ovim se slažem, iako je jako malo vjerojatno da će se ikad dogoditi, a i to bi bio zatvoren kod, ali ne bi bilo loše.

Što se tiče ovog s formatima, to je pak druga priča - što manje različitih formata, to bolje. Treba urediti i odrediti standardne formate na nekoj, recimo to tako, "globalnoj" razini (tu bi vjerojatno moralo biti i nekih političkih elemenata). Tako bi se spriječilo da svaki novi office paket gura neki svoj novi, dosad neviđeni i ni sa čim kompatibilan format.
Misliš valjda MEN 8-) :kava
max360se

Abzeenth je napisao/la:
max360se je napisao/la:Što se tiče ovog s formatima, to je pak druga priča - što manje različitih formata, to bolje. Treba urediti i odrediti standardne formate na nekoj, recimo to tako, "globalnoj" razini (tu bi vjerojatno moralo biti i nekih političkih elemenata). Tako bi se spriječilo da svaki novi office paket gura neki svoj novi, dosad neviđeni i ni sa čim kompatibilan format.
Slažem se, pretpostavljam da će to biti format paketa koji pobijedi. Glavno da je format open source.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

max360se je napisao/la:Prihvaćam argument da je LO open source te je zbog toga "bolji" od MS Officea, ali argument da je bolji zato što je besplatan ne prihvaćam nigdje pa tako ni ovaj put.
Dovoljno je dobar da bi mogao u potpunosti zamijeniti zloga :)
Odustajem, imam pametnijeg posla. Zapravo nemam, ali nakon ovakvih interpretacija zaključujem da mi je korisnije buljiti u plafon :bleh

Zašto netko ne otvori temu Visual Studio vs Eclipse (ili KDevelop ili što već)? Mislim da bi i to bila vrlo "korisna" tema :roll:
Imamo li Gimp vs Photoshop? A Corel Draw vs Inkscape? Možda WMP vs VLC, FF vs IE, Outlook vs Thunderbird, Total Commander vs Krusader, Nero vs K3B...? :facepalm
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Imamo Windows vs Linux ili nešto slično u Raznom, mislim da to sve pokriva rofl
max360se

drone je napisao/la:
max360se je napisao/la:Prihvaćam argument da je LO open source te je zbog toga "bolji" od MS Officea, ali argument da je bolji zato što je besplatan ne prihvaćam nigdje pa tako ni ovaj put.
Dovoljno je dobar da bi mogao u potpunosti zamijeniti zloga :)
Odustajem, imam pametnijeg posla. Zapravo nemam, ali nakon ovakvih interpretacija zaključujem da mi je korisnije buljiti u plafon :bleh
Razočarao si me :omg: , olako prepuštaš raspravu :hm
drone je napisao/la:Zašto netko ne otvori temu Visual Studio vs Eclipse (ili KDevelop ili što već)? Mislim da bi i to bila vrlo "korisna" tema :roll:
nemam pojma
drone je napisao/la:Imamo li Gimp vs Photoshop?
Gimp
drone je napisao/la:A Corel Draw vs Inkscape?
Nekad davno bi bio Corel Draw ali sad Inkscape
drone je napisao/la:Možda WMP vs VLC,
VLC
drone je napisao/la:FF vs IE
no comment :facepalm
drone je napisao/la:Outlook vs Thunderbird
Ako je Outlook iz MS Officea 2003 onda on, ako su ostale verzije Thunderbird
drone je napisao/la:Total Commander vs Krusader
Total Commander
drone je napisao/la:Nero vs K3B...? :facepalm
K3B
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

A oni hardcore LuaTeX :mrgreen:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

:bleh :bleh sbatine sbatine
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

max, još mi samo reci - Komodorac vs Gumičar i Amiga vs Atari?
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
max360se

drone je napisao/la:max, još mi samo reci - Komodorac vs Gumičar i Amiga vs Atari?
To pojma nemam, nikad nisam koristio. :D
Odgovori