GNOME developer kaže da KDE 4.2 rastura!
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
GNOME developer kaže da KDE 4.2 rastura!
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Re: GNOME developer kaže da KDE 4.2 rastura!
Kao što sam i rekao (ako se netko sjeća) da će KDE4 trebati godinu dana da se digne na nivo dobrog DE-a.... eto nisam omanuoiv@n je napisao/la:http://jasondclinton.livejournal.com/71412.html
- Tux Slave
- Kontakt:
Ne dobrog, već odličnog, jer je i u verziji 4.0.x bio moje primarno radno okruženje 5 mjeseci s ukupno dvadesetak rušenja(od toga SAMO jedno je trebao restart inače se samo oporavi).Grof je napisao/la:Kao što sam i rekao (ako se netko sjeća) da će KDE4 trebati godinu dana da se digne na nivo dobrog DE-a.... eto nisam omanuoiv@n je napisao/la:http://jasondclinton.livejournal.com/71412.html
Evo kako bih ja to kroz tablicu opisao(govorimo o kvaliteti ne mogućnostima):
KDE 4.0.x < Gnome(2.2x) - Tada je Gnome bio bolji iz razloga što se nije rušio i nije imao toliko bugova.
KDE 4.1.x = Gnome(2.2x) - Jednako se drže - od moga zadnjeg updatea sa KDE 4.0.x na KDE 4.1.3 nisam imao ni jedno rušenje.
KDE 4.2.x = Gnome(2.2x) - možda bolje, ali još nisam imao prilike koristiti ga duže vrijeme.
Mogućnosti:
KDE > Gnome(2.2x) - po mogućnostima mu nema ravnog DEa.
Mogu ljudi govoriti šta hoće, ali KDE je najmoćnije grafičko okruženje svijeta. Ako netko unosi inovacije u desktop onda je to KDE.
Nekako ti se zavrsna izjava ne slaze sa ovime iznadTux Slave je napisao/la: Mogućnosti:
KDE < Gnome(2.2x) - po mogućnostima mu nema ravnog DEa.
Mogu ljudi govoriti šta hoće, ali KDE je najmoćnije grafičko okruženje svijeta. Ako netko unosi inovacije u desktop onda je to KDE.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
KDE radi velike skokove. Po cijenu da se ide u velike rizike i eksperimentiranja.
GNOME ide polako, ali sigurno.
To je ujedno i velika kritika ekipi koja razvija GNOME. Ne žele riskirati.
KDE ekipa radi revolucije u desktop okruženju.
To im se mora priznati!
Nadam se da im M$ ekipa neće pokupiti ideje i predstaviti kao svoje okruženje ...
( Win 7, koliko vidim, jako sliči KDE 4. Bar po screenshotovima )
GNOME ide polako, ali sigurno.
To je ujedno i velika kritika ekipi koja razvija GNOME. Ne žele riskirati.
KDE ekipa radi revolucije u desktop okruženju.
To im se mora priznati!
Nadam se da im M$ ekipa neće pokupiti ideje i predstaviti kao svoje okruženje ...
- Tux Slave
- Kontakt:
Moja greška. Evo sad je ispravljeno.zzankola je napisao/la:Nekako ti se zavrsna izjava ne slaze sa ovime iznadTux Slave je napisao/la: Mogućnosti:
KDE < Gnome(2.2x) - po mogućnostima mu nema ravnog DEa.
Daleko je KDE4 od Win 7!!Suko je napisao/la: Nadam se da im M$ ekipa neće pokupiti ideje i predstaviti kao svoje okruženje ...
Vrtim Win 7 betu u VBoxu i zapravo samo taskbar liči donekle KDE-u, sve drugo zgleda ko u Visti.... a o compozitingu da i ne govorimo...
Onda bi mogao i probati taj kde. kad izađe na debianu. Sada sam na xfce i fluxbox. Da, da. Samo se vi smijte. fluxbox rulz!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
I ja sam mislio isprobat taj KDE, ali mi se ne isplati.shrike je napisao/la:Onda bi mogao i probati taj kde. kad izađe na debianu. Sada sam na xfce i fluxbox. Da, da. Samo se vi smijte. fluxbox rulz!
I meni je FluxBox oke, svidja mi se sto je lagan, brz i sto se konfigurira pomocu tekst editora
instalacija grupe "kde" na archlinuxu je preko gigabajta, paket po paket ne mislim instalirat jer cu vrlo brzo micat kde. niakd mi se nije svidal ikako bi ovaj volel isprobat.
kaj se fluxboxa tice, uz openbox je najbolji tiling wm. ipak je awesome gospodin wm. ajd mozda i xmonad.
kaj se fluxboxa tice, uz openbox je najbolji tiling wm. ipak je awesome gospodin wm. ajd mozda i xmonad.