Instaliranje paketa iz izvornog koda - tar.bz2

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Profesor Bruka
Spol: M

Re: Instaliranje paketa iz izvornog koda - tar.bz2

Post Postao/la Profesor Bruka »

4ndY je napisao/la:Postavlja li baš 2.16.1 ili možeš i recimo 2.16.4?
Profesor Bruka je napisao/la:Zapravo postavlja 2.10.6. Ako je greška u verziji/imenu, nije moja. Uvijek za započinjao s pidgin i dovršavao Tabom, ispisivao je što je sam pronašao.
Oprosti, nisam te ovdje razumio, ti si govorio o glibu, a ja o verziji Pidgina. 8-)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ako ti ne radi ICQ, to je onda zato što je ICQ promijenio ime servera na koji se kontaktira, a u pidginu je stara. To je i mene mučilo prije baš oko ICQ-a. Inače, ako se configure žali da nešto fali, to ne uključuje samo program, već i njegovu -dev inačicu. OK, ovdje imaintltool i intltool-debian tako da nisam siguran u čemu je stvar. tar.bz2 je samo vrsta arhive kao zip, a tar.gz kao recimo rar (ugrubo, jel).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

tako nekako, ako ti aplikacija prijavi da ima problema sa konekcijom na server, onda je to uglavnom zato sto ima problema sa konekcijom na server, sto je ili zato sto ne mozes na internet ili zato sto pucas na krivu adresu servera.

da li je nesto tar.x ili tar.y nije povezano sa instalacijom, tar je komprimirana datoteka, otprilike jednaka zip datoteci.

preuzimanje source paketa iz debian repozitorija i radjenje paketa od toga (bez da radis promjene u --configure) takodjer nema prevelikog smisla, dobiti ces identican paket koji se nalazi u repozitorijima, odnosno mozes ga odmah instalirati iz repozitorija.

racunaj i na to da developeri koriste razlicite verzije razvojnih alata i/ili dependencya i zato ponekad nije uopce moguce nesto kompajlirati bez da prilagodis source kod.

u svakom slucaju se bolje drzati gotovih paketa jer su daleko laksi za odrzavati.

za najnovoju verziju pidgina imas i njihov ppa repozitroij sa gotovim deb-om za ubuntu koji se potencijalno moze instalirati i na debian;

http://www.pidgin.im/download/ubuntu/
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Odgovori