Ubuntu 12.10

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Ubuntu 12.10

Post Postao/la Vl@do »

calisto053 je napisao/la:...samo instaliraj Mint preko njega...
Ili još bolje pored njega (dual boot). Tako možeš koristiti Ubuntu ako ti nešto zapne u Mintu i obrnuto. Naj lakše je pregaziti "stari" Ubuntu sa bilo kojom live distrom. Ali što ako ti ta "nova" ne legne kako treba.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
domi

Post Postao/la domi »

18.04 LTS imena Brilliant Broccoli :zvizdi
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
plavi zmaj77

Post Postao/la plavi zmaj77 »

Pokušao sam opet 12.10 i opet nije išlo...amd iz neznam kojeg razloga još uvijek nije izdao nove drivere...stari naravno nisu radili.
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

plavi zmaj77 je napisao/la:Pokušao sam opet 12.10 i opet nije išlo...amd iz neznam kojeg razloga još uvijek nije izdao nove drivere...stari naravno nisu radili.
si instalirao restricted extras? mozda ti to rijesi problem s amd-om.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
jurica_m

Post Postao/la jurica_m »

Bok. Dakle, instalirao bih uz Windows 7 i Ubuntu, dakle dual boot. Sad sam išao shrink-ati disk i nudi mi da mogu maksimalno shrink-ati i dobiti oko 18 GB. Ok, to sam shrink-ao i sad ću krenuti na instalaciju pa me zanima je li dosta 18 GB za instalaciju i korištenje Ubuntua? Na disku mi je ostalo još 150 GB , ali mi za shrink nudi samo oko 18 GB. Hvala i svako dobro.
Slamd64

AW: Ubuntu 12.10

Post Postao/la Slamd64 »

Jeste, ako ces samo OS i neke aplikacije. U svakom slucaju ti ostane min 10 GB nakon instalacije.

Gesendet von meinem Xperia Neo V mit Tapatalk 2
jurica_m

Re: AW: Ubuntu 12.10

Slamd64 je napisao/la:Jeste, ako ces samo OS i neke aplikacije. U svakom slucaju ti ostane min 10 GB nakon instalacije.

Hvala. A ima li koji drugi način osim putem Disk Menagementa da shrink-am više od tih 18 GB pa da podijelim tih 150 GB koliko imam na disku, pola za Windowse, a pola dakle oko 70 GB za Ubuntu?
Slamd64

AW: Ubuntu 12.10

Post Postao/la Slamd64 »

Mozes ga shrinkati koristeci GParted CD ili taj isti GParted s livecd ubuntua, nisam siguran da li to ima live CD ali provjeri.

jurica_m

Upravo sam instalirao Ubuntu i novi sam u tom Linux svijetu. Kad idem pod About this computer, piše mi pod Graphics Unknown pa može li mala pomoć za početak koje sve drivere trebam instalirati i na koji način? Hvala
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

A koju grafičku imaš?
Odgovori