To ti je onda neoliberalizam a njega prezirem jer je on prvenstveno ekonomska ideologija.Šta se ekonomije tiče sam socijalist,ne zato jer volim zabrane nego zato jer mislim da se treba osigurati minimalan standard bez obzira dali se to radilo državnom intervencijom ili zakonima tržišta(u koje namam povjerenja).Liberalizam preferiram kao društveno,etičko,moralno i kulturno opredjeljenje.retsam je napisao/la: Kod osobnih sloboda sam mislio na veće privatno vasništvo, ali mi ovo podebljano nikako nije jasno, ja bih se mogao deklarirati kao nekakav desničar, ali uopće nisam katolik Drugo, na snazi opet imamo zakon o verbalnom deliktu, na internetu ne smiješ više ništa niti reći, je li taj zako donijela desnica, nije sve u prostitutkama i marihuani
Znači najbolje bi me se opisalo kao socijalnoga liberalista(ne liberalnog socijalista,razlika je velika).To je inače ideologija koja je puno primjenjivana u skandinaviji.Neoliberalizam se uglavnom širi iz amerike.Omiljena stranka mi je bila HSLS,ali pošto su oni ispali iz sabora,a dobro znamo da u hrvatski sabor jednom kada se ispadne se ne vraća,zbog toga ću otić sjeverno(Švedska nadam se,ali ni FINSKA nije loša,i kud god odem tamo moći ću sa CAREM pričati na njegovom jeziku) ili na istok(razmišljam o Rusiji i Japanu).