The Freak je napisao/la:Ovako koristin windovse vec 5 godina i znam sve seme kako ih ubrzat kako ovo, kako ono. Na linux me nagovorio jedan frend i privuklo me je graficko okruzenje linuxa i tako skinem verziju 7.10 linuxa ubuntu. Istaliram i odma krecu problemi.
1. Linux mi se dize tocno 3m i 10s. Puno jeb... puno se dize, niti ima bootloga samo crn ekran i to je to.Zasto?
2. Kako instalirat zvuk, mislim zvuk ima , pokrenem mp3 fali codec, mislim ne svira nista. Kako to mogu rijesit?
3 Kako instalirat grafiku? Imam ATI radeon 9550.
4.Kad idem stavit appearance - visual effect- extra. Javlja mi ovo " The composite extension is not availible" Sto je to?
5. Kako napisat onaj znak monky za e-mail
6. I jos nesto kad se izgasi pojavljiju mi se neka cudna slova ili brojke. Jeli je to normalno ili nenormalno
Molim vas ko boga pomozite mi da rijesim ovi problem neznam stvarno koga da pitam. Molim vas hvala vam unaprijed od srca

1. Ovo će ti netko drugi odgovoriti.
2 svi zatvoreni formati nisu uklučeni u ubuntu (i u drugim nekim distrama) jer u nekim zemljama zakon zabranuje ubacivanje zatvorenog formata. pa korisnici stavljaju zasebno nakon instalacije. Inaće imas distre koje izlaze kao dvije verzije recimo linux mint imas man verzija (s zatvorenim formatima ) i light verzija (bez zatvorenog formata)
aj kad vec imas ubuntu, ova naredba ti instalira sve kodeke, flash, javu upiši u konzolu
Kod: Označi sve
sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras
3 Ovako, driveri nisu slobodni, proizvodaci nedaju dokumentaciju za izradu opensource drivera pa se oni u većini slučajeva instaliraju zasebno. Odi na system, administration i nađi Hardware drivers ili Restricted drivers. i stavi kvaćicu na svoju graficku na popisu. i skinut ce ti drivere i instalirati
Ati je otvorio prije pola godine neke djelove svoje grafe, radeon, (nazalost ne sve, ) opensource driver su ubacili na zajdnoj verziju ubuntua 8.10 koji je izasao jućer.
4 Zato jer nisu instalirani driveri za grafu pa ti compiz neradi
5 utipkaj ALT GR pa V
6 linux je otvoreni kod, pa i stave da se vidi postupak gašenja, Tako se lako vidi u ćemu je greska . Ako su neki odredeni znakovi, mozda ne mislimo na isto, pa uslikaj.
Ako imas jos pitanja. slobodno pitaj