Sabayon 10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Sabayon 10
Za sada nemam potrebe iskljucivati u BIOSu Nvidiu.
Budem jednom cisto za probu.
Budem jednom cisto za probu.
da i ja dam svoje amatersko misljenje jer sam u linuxu tek par mjeseci i dosad sam koristio linux mint zbog jednostavnosti i sada sam instalirao i sabayon i stvarno je dobar.Nikakvih problema s hardwerom sve radi ko zmaj a instaliranje softwera je vrlo jednostavno i sve sto sam trazio sam nasao.preporuka za sve pocetnike
Suko, ako si još na sabayonu, možeš li provjeriti sa naredbom: optirun nvidia-settings -c :8 (vjerovatno je znaš
) je li ti normalna rezolucija displaya i je li ti prepoznaje samo CRT:)?
Hvala...
Hvala...
- Suko
- Site Admin
Nije normalna rezolucija.
Pokazuje 800x600

Nisam probao igrice jer sam Nvidiu i Bumblebee instalirao samo radi baterije. Budem probao pa ti javim.
Pokazuje 800x600

Nisam probao igrice jer sam Nvidiu i Bumblebee instalirao samo radi baterije. Budem probao pa ti javim.
Pravi si:)
Slučajno na wiki Archu čitam oko podešavanje nvidie (optimus) u x server settingsu, pogledam, a kod mene crt monitor prikazuje... Ne znam je li toliko važno, ali nešto nije ok...
Slučajno na wiki Archu čitam oko podešavanje nvidie (optimus) u x server settingsu, pogledam, a kod mene crt monitor prikazuje... Ne znam je li toliko važno, ali nešto nije ok...
- Suko
- Site Admin
Iako programi koje pokrenem s optirun naredbom imaju normalnu rezoluciju.
Ne znam koliko je to u nvidia settings ispravno prikazano.
Ne znam koliko je to u nvidia settings ispravno prikazano.
Da i flahs video teče bez problema.
jucer se sjetio kako je suko spominjo kako ima puno programa u repozitorijima pa sam se sjetio kako je i jednom kada sam ga koristio imao masu igara u repoima pa sam nabrzake proletio neku cetvrtinu dostupnih igara...
osim standardnih open source igara ima i nekoliko demoa komercialnih igara pa cak i minecraft
znam da se mnoge distre hvale kako imaju toliko i toliko paketa u repozitorijima ali dosta njih se svede na neke gluposti koje nitko ne koristi ali zato sabayon
osim standardnih open source igara ima i nekoliko demoa komercialnih igara pa cak i minecraft
znam da se mnoge distre hvale kako imaju toliko i toliko paketa u repozitorijima ali dosta njih se svede na neke gluposti koje nitko ne koristi ali zato sabayon
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
tip za rjesiti autologin na xfce-u
editirati /etc/lxdm/lxdm.conf
i liniju:
zamjeniti sa
editirati /etc/lxdm/lxdm.conf
i liniju:
Kod: Označi sve
# autologin=dgodKod: Označi sve
autologin="username"Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.