Čudno, meni gnome3 / shell troši oko 300 MB pri paljenju, sa svim systemd servisima i stvarima koje gnome pokreće u pozadini.calisto053 je napisao/la: Mate 435 mb (baš sam mjerio - s tim da mi je upaljeno par servisa i KNotes koji zavisi od KDE komponenata).
Mate
Moderator/ica: Moderatori/ce
- retsam
- Spol: M
Re: AW: Mate
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- calisto053
- Moderator
Zanimljivo, svi kažu kako je teži i kako hrpa servisa melje u pozadini. Kako mu se kreće potrošnja?retsam je napisao/la:Čudno, meni gnome3 / shell troši oko 300 MB pri paljenju, sa svim systemd servisima i stvarima koje gnome pokreće u pozadini.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- retsam
Re: Mate
Radi se o gnome shellu 3.4.2 na Archu 64 bit s pokrenutim systemd servisima: nm, dbus, gdm, alsa, syslog-ng, cpupower
i gnome-shell pokreće još dropbox + standardni set start-up aplikcija: gnome nm-applet, čuvar zaslona, volume control i na zadnjem startupu troš 328 MB , u intenzivnom radu(firefox - 4 taba, koji ždere resurse, mail client, nutilus i terminal) 700 MB, a u normnalnom radu(firefox 1 tab, gedit) 550 MB i IDLE cca 380 MB.
i gnome-shell pokreće još dropbox + standardni set start-up aplikcija: gnome nm-applet, čuvar zaslona, volume control i na zadnjem startupu troš 328 MB , u intenzivnom radu(firefox - 4 taba, koji ždere resurse, mail client, nutilus i terminal) 700 MB, a u normnalnom radu(firefox 1 tab, gedit) 550 MB i IDLE cca 380 MB.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- calisto053
- Moderator
Odlično! 
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- retsam
Ja koristim Intelove FLOSS upravljačke programe(u Archu paket: xf86-video-intel) i nikada u život s intelovom integriranom(pa i ATI) grafičkom nisam imao problema na linuxu.Slamd64 je napisao/la:Koje grafičke drivere koristiš? To je jedan od razloga zašto ne koristim Gnome 3. Neće jednostavno da se pokrene.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- Cooleech
- Moderator
Imam problemčić sa MATE-om na LMDE-u koji je u početku bio Xfce. Uklonio sam sve što se ticalo Xfcea i instalirao sve što je MATE tražio/nudio i sada nemam ikonicu bežične mreže niti mi pokazuje temperaturu/vrijeme (postavljena je lokacija 'n' shit) u trayu. Ima li tko kakvu ideju, što još treba instalirat?

Sorry, slika je malo retardirana...

Sorry, slika je malo retardirana...
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- calisto053
- Moderator
Evo baš gledam svoje instalirane applete u Synapticu: mate-applets, mate-applets-common, mate-control-center, libmatepanelapplet.Cooleech je napisao/la:Uklonio sam sve što se ticalo Xfcea i instalirao sve što je MATE tražio/nudio i sada nemam ikonicu bežične mreže niti mi pokazuje temperaturu/vrijeme (postavljena je lokacija 'n' shit) u trayu. Ima li tko kakvu ideju, što još treba instalirat?
Što se tiče lokacije i vremenske prognoze, moraš upisat točnu lokaciju u geografskim koordinatama (ja nađem na wikipediji). Veće gradove ti sam ponudi, manje gradove odmah prepozna po geolokaciji
- Cooleech
- Moderator
Pregledat ću ove pakete, a što se tiče lokacije, dovoljno je upisat Spli već nađe Split, Hrvatska.calisto053 je napisao/la:Evo baš gledam svoje instalirane applete u Synapticu: mate-applets, mate-applets-common, mate-control-center, libmatepanelapplet.
Što se tiče lokacije i vremenske prognoze, moraš upisat točnu lokaciju u geografskim koordinatama (ja nađem na wikipediji). Veće gradove ti sam ponudi, manje gradove odmah prepozna po geolokaciji
Thnx, javim radi li čim isprobam!
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Cooleech
- Moderator
Imam sve te pakete, ali ni prognoze (postavljeno sve, lokacija i temperatura + brzina vjetra) niti ikonice za net... Ako ti nije problem, pogledaj što imaš pod network!