Gruvy je napisao/la: Uključio sam kdm daemon u rc.conf i .xinitrc postavio da diže kde. Kdm se učita, ali onda mi ne rade ni tipkovnica ni miš (ne mogu ući u terminal sa alt+f2). Jel ima koji način za prekinuti loadanje kde i prije toga ući u terminal?
p.s. na live ubuntuu, puppy linuxu i PCLinuxOS-u sve radi.
Ja am svoj KDEmod digao ovako i to isključivo preko rc.conf datoteke (radi bez ikakvih problema, osim multimedijalnih tipki koje se konfiguriraju na drugi način):
DAEMONS=(syslog-ng network crond alsa hal fam kdm)
Pitanje:
Da li si prije toga instalirao i pokrenuo hal i fam daemone?
Bez hal-a ti štošta neće raditi, a bez fam-a ti neće ažurirati promjene po direktorijima i u meniju.....
kada vecina korisnika treba operacijski sustav da bude sto jednostavniji i da radi bez puno namjestavanja i instaliravanja dodatnih stvari... po meni linux treba tome i teziti... tko danas ima vremena i volje puno uciti, neke osnove treba znati ali opet...
jedna je stvar uciti raditi u nekom programu ali kome treba prije toga da uci kako instalirati i pokretati taj program to treba biti maksimalno jednostavno...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zzankola je napisao/la:kada vecina korisnika treba operacijski sustav da bude sto jednostavniji i da radi bez puno namjestavanja i instaliravanja dodatnih stvari... po meni linux treba tome i teziti... tko danas ima vremena i volje puno uciti, neke osnove treba znati ali opet...
jedna je stvar uciti raditi u nekom programu ali kome treba prije toga da uci kako instalirati i pokretati taj program to treba biti maksimalno jednostavno...
Slažem se s tobom. Zato Arch i nije namjenjen ljudima koji hoće biti samo korisnici PC-aja (njima je super Ubuntu). Arch je namjenjen drugačijoj vrsti korisnika. Onima koji teže i :ugeek:
zzankola je napisao/la:kada vecina korisnika treba operacijski sustav da bude sto jednostavniji i da radi bez puno namjestavanja i instaliravanja dodatnih stvari... po meni linux treba tome i teziti... tko danas ima vremena i volje puno uciti, neke osnove treba znati ali opet...
Slažem se s tobom. Zato Arch i nije namjenjen ljudima koji hoće biti samo korisnici PC-aja (njima je super Ubuntu). Arch je namjenjen drugačijoj vrsti korisnika. Onima koji teže i :ugeek:
uskoro jako uskoro to će se promeniti,arch će postat dostupan za široke mase i imam jak osećaj da će pomest ove komercijalne distroe bar što se kod KDE korisnika tiče http://www.chakra-project.org/about-screenshots.html
Koju extenziju imaju paketi za Arch i može li se konvertirati rpm ili deb u taj format. Pitam jer me kopka da opet idem s instalom Archa, al se bojim da printer neće raditi. I tako s njim imam problem kod svakog novog izlaženja Ubuntua. A imam rpm i deb drivere.
Kad izlazi nova verzija Archa. Pitam jer neznam dal čekati ili instalirati ovaj skinut nedavno (trenutna verzija)?