Problem s bootloaderom
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Problem s bootloaderom
E ovako..sistem mi se sam azurirao, sada ali i u proslosti javlja se isti bug.
Upalim laptop..nesto izbaci,sto je normalno... I onda krece problem..izbacci lilo 23.2 loading linux..... I posle toga izbaci neke gluposti i laptop vise ne reguje...
p
Sos,helpp
Upalim laptop..nesto izbaci,sto je normalno... I onda krece problem..izbacci lilo 23.2 loading linux..... I posle toga izbaci neke gluposti i laptop vise ne reguje...
p
Sos,helpp
Re: Ubunu bug
Imam linux na usb>u, ako se dobro secam grub instalacija je posle particije diska....a na hardu mi masa serija...ima neki drugi nacin da se instalira grub?
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Problem s bootloaderom
Pa tamo gdje si instalirao LILO instaliraj GRUB.
http://wiki.open.hr/wiki/GRUB_2_za_pocetnike
http://wiki.open.hr/wiki/GRUB_2_za_pocetnike
-
Lutherus
Mene sad zanima odakle lilo na Ubuntu ako jedino Slackware još ima lilo. Ostali ga imaju negdje u repozitorijima gdje čuči.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Istina. Otkud LILO?Lutherus je napisao/la:Mene sad zanima odakle lilo na Ubuntu ako jedino Slackware još ima lilo. Ostali ga imaju negdje u repozitorijima gdje čuči.
pliz, preciziraj problem. što u biti želiš postići? oprosti, ali ni najmanje ne razumijem tvoje pitanje.
Skinuo ubuntu 10...nesto...azurirao na 12.04 valjda...kad se pali laptop izbaci xubuntu....kada sam unbacivao linux instalirao sam oba bootloadera...ovo je drugi put da me ovo zeza...jbg pocetnik...
Izvinjavam se zbog gresaka u tekstu..pisem preko fona
Izvinjavam se zbog gresaka u tekstu..pisem preko fona
-
Lutherus
aha. i međusobno se kolju. xubuntu izbacuje jer si valjda vukel sa repozitorija xfce defktop. ovako, makni lilo, reinstaliraj grub i pokreni grub update.
Problem je u tome sto posle teksta lilo 23 loading linux.... Izbaci neke gluposti, lampice na laptopu svetle,tekst i,dalje na ekranu..jedino restart pomaze.kad o vo sredim kacim slike da vidite....
Jedino sto mogu je da upalim laptop i da ga restartujem....i da ubacim usb na kojem je,linux...
Jedino sto mogu je da upalim laptop i da ga restartujem....i da ubacim usb na kojem je,linux...