hvala na razumijevanjuzole052 je napisao/la: pa nezna jer si ti rekao opcenito "pocni uciti"... ne bih znao ni ja di da pocenem nakon tvog tvog odgovora![]()
ne mozes covjeku koji se u nesto ne razumije pricati mu ko da se razumije...
Linux distra na smatphone-u/tablet-u
Moderator/ica: Moderatori/ce
- PunkBastard
- Spol: M
Re: Linux distra na smatphone-u/tablet-u
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
-
The Acacia Strain
upravo toPunkBastard je napisao/la:sta da trazim? Linux Shell tutorijal ? To nije problem naucit, al sta dalje ? Daj mi konkretno nesto sto bi trebao naucit, recimo mogu ja ucit pisat skripte pa to googlat, mogu ucit o init-u pa to googlat, ucit o GRUB-u i customiziranju, kompajliranje i podesavanje kernela.....
uhvatis se necega vezanog uz to i dio po dio citas..
pa onad nakon nekog vremena kako networking funkcionira unutar linuxa, pa recimo postfix, mozda te i LAMP stack bude zanimao.. sve je to vezano..
na pusti Lutherusa, on puno zna ali zivi u nekom svom svijetuPunkBastard je napisao/la:hvala na razumijevanjuzole052 je napisao/la: pa nezna jer si ti rekao opcenito "pocni uciti"... ne bih znao ni ja di da pocenem nakon tvog tvog odgovora![]()
ne mozes covjeku koji se u nesto ne razumije pricati mu ko da se razumije...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
Lutherus
da, zan i živi. ali je isto tako kao početnik imal poprilično limitiran pristup informacijama pa je uspjel i shvatitin i naučiti a danas uz informacije na svakom čošku ljudi nisu u stanju dalje od klikanje mišem.zole052 je napisao/la:na pusti Lutherusa, on puno zna ali zivi u nekom svom svijetuPunkBastard je napisao/la:hvala na razumijevanjuzole052 je napisao/la: pa nezna jer si ti rekao opcenito "pocni uciti"... ne bih znao ni ja di da pocenem nakon tvog tvog odgovora![]()
ne mozes covjeku koji se u nesto ne razumije pricati mu ko da se razumije...![]()
![]()
Nego, od slinih aplikacija na google play koje instaliraju debian/ubuntu koju bi preporucili? jel postoji neka sluzbena? jel netko vec radio s njima?
In which battle did Napolen die? His last one.
How can a man go 8 days whitout sleeping? Easy, sleep at night.
How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it? Anyway you want, because a concrete flor is very hard to crack.
How can a man go 8 days whitout sleeping? Easy, sleep at night.
How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it? Anyway you want, because a concrete flor is very hard to crack.
-
Tomislav001
Jel bi ja mogo na ovu svoju igračku od moba(u8650) stavit fedoru
znam da je smješno al jedan me tip zamolio da mu instaliram ubuntu na tablet preko linux installer app-a
pa da se prvo naučim
http://androidadvices.com/install-ubunt ... utorial/2/
znam da je smješno al jedan me tip zamolio da mu instaliram ubuntu na tablet preko linux installer app-a
pa da se prvo naučim
http://androidadvices.com/install-ubunt ... utorial/2/
- PunkBastard
Ma to je lako s tim instalerima, ja sam i na svoj x10i sa ovim stavio debian i radio je, nisam puno koristio ali radilo je, a na tablet sam stavio isto debian ali sa ovim.
Sa ovim drugim samo staviš taj (.img mislim da je) file u root sd kartice na mobitel/tablet, otvoriš program klikneš "Launch" odabereš koju distru i to je to, samo ti treba Terminal app da možeš upravljati i VNC app ako hoćeš GUI.
Ja sada pokušavam instalirati Bodhi linux koji postoji i za ARM uređaje na tablet i donekle sam zapeo na otključavanju bootloadera, do jučer mi adb nije htio ni prepoznati tablet, onda kada ga je napokon prepoznao kada probam
piše mi "Waiting for device" i ništa.
Sa ovim drugim samo staviš taj (.img mislim da je) file u root sd kartice na mobitel/tablet, otvoriš program klikneš "Launch" odabereš koju distru i to je to, samo ti treba Terminal app da možeš upravljati i VNC app ako hoćeš GUI.
Ja sada pokušavam instalirati Bodhi linux koji postoji i za ARM uređaje na tablet i donekle sam zapeo na otključavanju bootloadera, do jučer mi adb nije htio ni prepoznati tablet, onda kada ga je napokon prepoznao kada probam
Kod: Označi sve
fastboot oem unlockI don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
-
Tomislav001
Ovo dobijem sa fedorom
kasnije cu probati još distri
Kod: Označi sve
$ export PATH=/data/local/bin:$PATH
$su
# cd sdcard/linux
# sh boot.sh
Validating image checksum...OK
Creating Swap file
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes transferred in 322.759 secs (3326760 bytes/sec)
Setting up swapspace version 1, size = 1073737728 bytes
Turning on swap (if it errors here you do not have swap support
Checking loop device... MISSING
Creating loop device... OK
mount: mounting devpts on /data/local/mnt/dev/pts failed: No such file or directory
Error: Unable to mount /data/local/mnt/dev/pts!
#kasnije cu probati još distri
- PunkBastard
nemaš loop file u koji treba instalirati, loop file je file koji se ponaša kao hard disk i u njega se instalira OS
evo imaš vamo malo o tome
Evo sa te stranice:
evo imaš vamo malo o tome
Evo sa te stranice:
- Loop file
This method is easier of SD Partition, but is slower that SD Partition.
The loop file can be in 1st SD Partition (/sdcard) formatted in FAT32.
The loop file is a "hard disk" for Linux, totaly independent. You can acces to Android data, with bind mounts
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.