izdvojiti Mint kao zasebnu temu
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
mali radnik
izdvojiti Mint kao zasebnu temu
Predlažem da se Linux Mint izdvoji kao zasebna tema među GNU/Linux distribucijama. Toliko je razvijen i samostalan da ga treba odvojiti od Ubuntua, što se vidi i po velikom broju stranica s porukama. Unutar te zasebne teme (Mint) bilo bi dovoljno prostora za sve postojeće varijante (LM 10-13, LMDE, rješenja s XFCE itd.). Pozdrav!
-
Lutherus
Re: izdvojiti Mint kao zasebnu temu
Još uvijek se kao osnova koristi Ubuntu. Kernel nije ni prekompajliran već je isti kao i na ubuntu. Nepotrebno.
Kad mint bude zasebna distribucija onda već da, ali sve dokle je to ubuntu onda ne.
Kad mint bude zasebna distribucija onda već da, ali sve dokle je to ubuntu onda ne.
Misliš kao zasebni pod-forum?
Ma presličan je ubuntuu... većinom iste stavri vrijede i za jedne i za druge.
Ali... Mint se sve više distancira od Ubuntua... tako da bi u skoroj budućnosti mogli biti bitnije različiti. I onda će imati smisla odvajanje i na forumu.
To je moje mišljenje, ali mislim da je važnije što misle ubuntaši i mintaši
Ali... Mint se sve više distancira od Ubuntua... tako da bi u skoroj budućnosti mogli biti bitnije različiti. I onda će imati smisla odvajanje i na forumu.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Ma nema potreba, kao što su rekli Mint je baziran na Ubuntuu.
Može se jedino forum preimenovat u "Ubuntu i Mint" ili "Ubuntu u srodne distribucije" (to čak piše u opisu), makar po meni bi se trebao zvati "Ubuntu i remixevi"
Može se jedino forum preimenovat u "Ubuntu i Mint" ili "Ubuntu u srodne distribucije" (to čak piše u opisu), makar po meni bi se trebao zvati "Ubuntu i remixevi"

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
stefan je napisao/la:Misliš kao zasebni pod-forum?
Možda bi bilo korisno razdvojit temu "Mint - pitanja & odgovori" na nekoliko tema radi bolje preglednosti, a pod "Grafička okruženja" možda dodat Cinnamon. Inače, sve je trenutno ok. Sva riješenja s Ubuntua i većina s Debiana se uredno primjenjuju
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
-
Lutherus
Al čemu cinnamon kao zasebno grafičko sučelje ako je cinnamon samo shell za gnome 3, nije desktop manager.
-
mali radnik
U redu, hvala na svim odgovorima. Ostaje, dakle, kako jest, iako je Mint projekt posve samostalan. Kernel je, doduše, krajnji argument. Bilo kako bilo, raduje me da i za ovo pitanje ima zainteresiranih. Pozdrav svima!
-
Lutherus
Baš i nije samostalan ako im treba novi ubuntu da naprave novi mint. Zahebi to da imaju svoj shell za gnome 3.
ja mislim da tu nema veze tko je od koga nastao nego bi se trebali otvarati novi podforumi cisto radi preglednosti...
istina da vecina stvari radi i na mintu sto radi na ubuntuu i vecina sto radi na LMDE-u radi i na debianu ali jednako tako pocetnik to mozda nezna ili napravi krivu stvar zbog neznanja pa bi bilo zgodno da se odvoji bas zbog pocetnika
a sto se tice cimeta je da je to samo shell za gnome 3 kao i unity ali po meni radi preglednosti ne bi bilo lose odvojiti i unity i cimet, opet ponavljam radi pocetnika... eventualno preimenovati podforum "Grafička okruženja" da sada nekime ne bi smetalo sto unity i cimet to nisu ali zato su totalno specificni, mnoge sto radi pod gnome shellom nece vjerojatno raditi ni pod unityjem niti cimetom i obrnuto tako da opet ponavljam radi pregledosti i za pocetnike bi bilo zgodnije da se odvoji
ovdje na forumu ne bi se nikada trebali ravnati po nama sto je potrebno izmjeniti nego po pocetnicima, ipak smo "linux za sve" di pocetnici dolaze rijesiti problem a mi koji se vise razumijemo uvijek cemo se snaci
nije ovo "nas" forum di cavrljamo i stavljamo tete dana nego forum za pocetnike kojima treba rjesenje problema i poneka informacija a cavrljanje i teta dana su tu da nas zabave da ne odemo ca i pustimo pocetnike da se sami snadju
istina da vecina stvari radi i na mintu sto radi na ubuntuu i vecina sto radi na LMDE-u radi i na debianu ali jednako tako pocetnik to mozda nezna ili napravi krivu stvar zbog neznanja pa bi bilo zgodno da se odvoji bas zbog pocetnika
a sto se tice cimeta je da je to samo shell za gnome 3 kao i unity ali po meni radi preglednosti ne bi bilo lose odvojiti i unity i cimet, opet ponavljam radi pocetnika... eventualno preimenovati podforum "Grafička okruženja" da sada nekime ne bi smetalo sto unity i cimet to nisu ali zato su totalno specificni, mnoge sto radi pod gnome shellom nece vjerojatno raditi ni pod unityjem niti cimetom i obrnuto tako da opet ponavljam radi pregledosti i za pocetnike bi bilo zgodnije da se odvoji
ovdje na forumu ne bi se nikada trebali ravnati po nama sto je potrebno izmjeniti nego po pocetnicima, ipak smo "linux za sve" di pocetnici dolaze rijesiti problem a mi koji se vise razumijemo uvijek cemo se snaci
nije ovo "nas" forum di cavrljamo i stavljamo tete dana nego forum za pocetnike kojima treba rjesenje problema i poneka informacija a cavrljanje i teta dana su tu da nas zabave da ne odemo ca i pustimo pocetnike da se sami snadju
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.