Tableti

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
ante003
Spol: M

Re: Tableti

Post Postao/la ante003 »

dalibor.klobucaric je napisao/la:Ima još ko kakvu ideju za tablet.
Ja bi jedan full jednostavan tablet za full jeftine pare.. Riječ je o daru. Mali hoće tablet,
a i ja bi htio nekakav.
Specifikacije su ovakve

7'' na više
ako ima hdmi izlaz super
bilo bi zgodno da ima mikro sd ili sd karticu za proširenje memorije

pretpostavljam da bu se mali igral engri brdse jer visi sam na tome.

a ja bi pogledal nekakav filmić

obavezno android
obavezno wlan support
i obavezno jeftino.
Ja imam Huawei S7 Slim. Zadovoljan sam s njim.
Nedostaci:
- bug sa rotacijom ekrana. Rotacija radi jedno vrijeme te nakon nekog vremena vise se ne zeli maknuti iz landscape moda

- gps ne radi. s tim se jos nisam igrao ali za sada nije bas pokazao funkcionalnost (ne moze vidjeti satelite)
- kad sam ga kupio, instalirao sam neku aplikaciju te mi se zaledio i nisam ga mogao otkljucati (kao da nije radio touchscreen). garancija je pokrila to
- ne postoji neki dobar ROM za njega (barem ga nisam uspio naci do sad)

Opcenito, ako mozes bez GPS-a, tablet je ok. Vecinom citam stripove na njemu, mail i slicne "obicne" stvari i za te stvari mi je super
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

ante003 je napisao/la: Ja imam Huawei S7 Slim. Zadovoljan sam s njim.
Nedostaci:
- bug sa rotacijom ekrana. Rotacija radi jedno vrijeme te nakon nekog vremena vise se ne zeli maknuti iz landscape moda

- gps ne radi. s tim se jos nisam igrao ali za sada nije bas pokazao funkcionalnost (ne moze vidjeti satelite)
- kad sam ga kupio, instalirao sam neku aplikaciju te mi se zaledio i nisam ga mogao otkljucati (kao da nije radio touchscreen). garancija je pokrila to
- ne postoji neki dobar ROM za njega (barem ga nisam uspio naci do sad)

Opcenito, ako mozes bez GPS-a, tablet je ok. Vecinom citam stripove na njemu, mail i slicne "obicne" stvari i za te stvari mi je super
nisi napisal cijenu i gdje se ga može nabaviti.
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Hugo je napisao/la:Sve u svemu, tko god želi kupiti neki pristupačniji tablet neka dobro istraži o njemu. Neka tablet bude bar malo popularan, jer za bilo koji popularniji tablet ima odgovora i uputa, a za naprednije korisnike i custom romova i tih stvari.. Za ovaj moj nema ništa na cijelom webu.. :mrgreen:
Ipak sam uspio naći nešto za ovaj moj tablet. Naime, on koristi RK2918 chipset, koji je sastavni dio mnogih low-end tableta, tako da već postoji CWM recovery za taj chipset, kao i brojne druge upute po netu. Uspio sam raspakirati službeni update.img, a time i system.img pa sad samo trebam ubaciti su binary i superuser.apk u system, i vratiti rom natrag na tablet i imam root! :D

Najbolja stvar u svemu tome je što je RK2918 tablete nemoguće brickati, jer se uvijek mogu upaliti u flash mode u kojemu se samo vrati defaultni rom.. Rokenrol! :mrgreen:

Ovo ljeto učim kako napraviti vlastiti Cyanogenmod.. :D
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
iForce

Post Postao/la iForce »

Hugo je napisao/la: Ipak sam uspio naći nešto za ovaj moj tablet. Naime, on koristi RK2918 chipset, koji je sastavni dio mnogih low-end tableta, tako da već postoji CWM recovery za taj chipset, kao i brojne druge upute po netu. Uspio sam raspakirati službeni update.img, a time i system.img pa sad samo trebam ubaciti su binary i superuser.apk u system, i vratiti rom natrag na tablet i imam root! :D

Najbolja stvar u svemu tome je što je RK2918 tablete nemoguće brickati, jer se uvijek mogu upaliti u flash mode u kojemu se samo vrati defaultni rom.. Rokenrol! :mrgreen:

Ovo ljeto učim kako napraviti vlastiti Cyanogenmod.. :D
Ja imam tablet sa navedenim chipsetom i malo sam zapeo kod rootanja...
Raspakirao sam update.img i dobio sam system.img koji sam mount u Ubuntu i ubacio binary i superuser.apk potom:

chmod -R 0777 system/*
chmod 6755 system/bin/su
chmod 6755 system/app/Superuser.apk

na to što sam napravio i onda umount te ponovo zapakirao system.img u update.img
Flash na tablet sa alatom od proizvođača i sve je prošlo ok.
Međutim nemam root. :sokiran

Imaš li ti ili netko drugi nekakvu ideju?

Našao sam na netu update.img sa root (ista verzija), ali se događa ista stvar.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Uf, naišao na opasno veliku kolekciju knjiga, knjižnica u malom... Sada razmišljam uzeti 7" tablet do cca 800kn, prvenstveno za čitanje e-knjiga i net. Gledao sam malo, Prestigio ima dobrih modela, samo da je novaca...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

ja nemrem citat knjige na ekranu. ubija me to. ali je prakticno, zato mi je zao :(
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Ne mogu ni ja na laptopu iako imam 13" lagani prijenosnik. Ali vjerujem da bi na malenom 7" zaslonu bilo ok, uz pravilo podešenje svjetline/kontrasta ekrana. Bitno da je dovoljno lagan da ga drzim jednom rukom...
blacx

Post Postao/la blacx »

Medojedni jazavac je napisao/la:ja nemrem citat knjige na ekranu. ubija me to. ali je prakticno, zato mi je zao :(
Probaj onda neki e-čitač, savršenstvo :ljubav
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Ja sam zbog istih razloga kao i Ivan razmišljao o tabletu, jer mi je na laptopu (kao i na 3,5" smartphoneu) grozno čitati knjige.
Također, 7" ekran je must-have, ništa ispod/iznad mi se ne sviđa. iPad je prevelik.
Ako budem kupovao tablet, pokušat ću nekako doći do Nexusa 7.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

iweb je napisao/la:Ja sam zbog istih razloga kao i Ivan razmišljao o tabletu, jer mi je na laptopu (kao i na 3,5" smartphoneu) grozno čitati knjige.
I ja sam pokušao na svom 3.2", neupotrebljiv za tu zadaću.
iweb je napisao/la:Također, 7" ekran je must-have, ništa ispod/iznad mi se ne sviđa. iPad je prevelik.
Word! 8-)
iweb je napisao/la:Ako budem kupovao tablet, pokušat ću nekako doći do Nexusa 7.
To bi bilo najbolje, da... Navodno će u Njemačkoj koštati 199€.
Odgovori