bog, evo prije par dana sam postao vlasnik asus eee pc-a, to sam postao jer se moje koristenje kompjutera svodi na skidanje, slusanje muzike, pregledavanje dnevnih tiskovina te odlaska na fb...i to je uglavnom to
e sad, ja vam nemam pojma o linuxu, neznam ni koji ubuntu (na forumu sam prvi put cuo za to) imam, neznam odakle bih poceo, sve sto sam tu procitao nemogu naci na svojim linuxima...
recimo flash player, moram ga instalirat da bi mogao igrati texas holdem na fb, ja ga instaliram ali toje to, opet isto, tj ja ga pokusam instalirati, i on sve odradi ali opet texas ne mogu otvorit...
jos me zanima dali postoji kakav p2p program za skidanje muzike, nasao sam amule ali opet instaliram i nista...
molim pomoc
unaprijed hvala
pocetnik, u pravom smislu rijeci
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
-
Gigolo
Re: pocetnik, u pravom smislu rijeci
Najprije reci koji linux imaš. Ima ih na stotine raznih. Kao početniku bih ti preporučio ubuntu. Za flash ti neznam reći, ja kad ga instaliram radi ok, a za p2p imaš raznih alata a Transmision je sastavni dio ubuntua i radi odlično.
Kao početniku ti savjetujem da pogledaš sve linkove na našem portalu, a kao prvi uzmi ovaj
- Soul_Sample
- Spol: M
Na EEE najčešće stavljaju Xandros.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.