DWM Hacking i konfiguracija

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
retsam
Spol: M

DWM Hacking i konfiguracija

Post Postao/la retsam »

Otvorih ovu temu inspiriran Ivanovim topicom o tin2 temama i DWM Hackers unite s arch foruma, primjetio sam da ima malo više dwm koristnika u zadnje vrieme, ovdje je dovoljno priložiti dwm.c i config.h, te proizvoljno nabrojati koje imate patcheve i priložiti screenshot ili možda podieliti koji patch :zamisljen .

Moja konfiguracija:

Od patcheva koristim puno toga, sam sam modificirao statuscolor i pango jer se podudaraju kod definicije boja koje statuscolor mienja, pa ako nekoga zanima mogu poslati, od ostalih patcheva imam: cycle, scratchpad, gapless grid, cflags za optimizaciju config.mk (dodaje -march=native), push, autoresize, center floating, save floats, fix_keypress (popravlja wrning prilikom kompilacije), cyclelayout i bstack. Config.h takodjer ima još dosta mojih intervencija i par dodatnih variabli kao workaround (u slučaju dmenua i terminala).

config.h
http://pastie.org/4210893

dwm.c
http://pastie.org/4210588

i screenshot:

slika
Zadnja izmjena: retsam, dana/u 06 srp 2012, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Lutherus

Re: DWM Hacking i konfiguracija

Post Postao/la Lutherus »

retsam je napisao/la:ili možda podieliti koji patch :zamisljen .
stavil ga još kad je 6.0 izaše pod kako izgleda vaš desktop :kava
retsam

Post Postao/la retsam »

Znam, ovo je bilo čisto ovako uzput, ajde ja ću staviti ovaj modificirani statuscolor (dakle treba prvo patchirati s pangom, a onda s ovim izmienjenim statuscolorm)

http://pastie.org/4210684
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
cricket

Post Postao/la cricket »

bok, nisam toliki nub ali da ga hebaš ja taj dwm ne znam konfiguirati szbunjen
jednostavno se izgubim u podacima, na wiki je objašnjen samo config.h dok na nekim stranicama ima i preko 6 fileova koji se konfiguiraju a na wiki o tome ne piše ništa.
može li ko meni dati ako ima neki link na kojemu je doslovno svaki korak objašnjen kako treba a ne polovično.
hvala
retsam

Post Postao/la retsam »

Hmm, prvo odabereš s čime ćeš patchirati dwm.c, tj. koji dodatni feature želiš, a što dwm ne nudi po defaultu(napomena: poželjno je odredjeno znanje C-a jer ćeš često morati ručno intervenirati po dwm.c datoteci), kad završiš patchiranje, onda kreneš s config.h, tu se ne bi trebao gdje izgubiti, imaš na početku par const char[] tip koji drži neke osnovne podatke tipa boja, font, zatim poriktaš tagove i u polje struktura Rule, rules ubaciš definicije imena programa, na kojem će se tagu po defaultu otvarati, hoće li biti u float modu,... Zatim imaš polje pokazivača layouta, ako si nešto patchirao možeš ih dodati i izmjeniti oznake. I onda u sliedećem dielu moraš polju pointera pod nazivom x (može biti bilo kako) dodieliti naredbu koja pokreće taj program u obliku stringa ili više njih, tj: {"", ""};

I na kraj polje struktura Key i Button, u kojima definiraš tipkovničke i prečice s mišem po danom predložku.

Ako imaš konkretnih pitanja ili želiš šire objašnjanje, obrati mi se na PP.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
cricket

Post Postao/la cricket »

hvala ti puno
ne zanam C ni malo
za sad koristim defaultni dwm u arch i predobar mi je i takav xd, pokušaču koji dan opet pa ti se javim ako zaštekam
hrc

Post Postao/la hrc »

Koji je najbolji način da se dobije system tray? Je li jedina mogućnost koristiti externi program (npr. trayer)?
retsam

Post Postao/la retsam »

Koliko znam, imaš i patch systray.
https://raw.github.com/Unia/DWM/master/ ... stray.diff

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Odgovori