Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Section "ServerFlags"
#DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort)
#DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)
AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse does not work
EndSection
Section "Module"
Load "dbe" # Double-Buffering Extension
Load "v4l" # Video for Linux
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx" # 3D layer
Load "dri" # direct rendering
EndSection
Ovo shta ja vidim u xorg.conf-u izgleda sasvim ok. Radi na rezoluciji od 1280x800, a i xorg je prepoznao monitor koji to podrzava. E sad.. moguce je da je KDE neshto chachkao mimo xorg.conf-a. Prochachkaj malo po Control Center-u i nadji stavku Display i tamo vidi kako je shta podesheno.
p.s. Nisam znao da postoji aptitude i apt-get i za Pc Linux OS, no chinjenica je da trebash pogledati svoj sources.list (ako je kao kod ubuntu-a i debiana onda se nalazi u
/etc/apt/souces.list). Chachni malo po sajtu http://forums.scotsnewsletter.com/index ... 5233&st=22 mozda ce ti to neshto pomoci.
E josh i ovo..
Pokushaj se nakachiti na kanal #linuxzasve na serveru irc.freenode.net (mozesh bilo kojim chat programom ili preko http://www.mibbit.com/ i probat cemo rijeshiti problem "u zivo".
karibo je napisao/la:Ovo shta ja vidim u xorg.conf-u izgleda sasvim ok. Radi na rezoluciji od 1280x800, a i xorg je prepoznao monitor koji to podrzava. E sad.. moguce je da je KDE neshto chachkao mimo xorg.conf-a. Prochachkaj malo po Control Center-u i nadji stavku Display i tamo vidi kako je shta podesheno.
p.s. Nisam znao da postoji aptitude i apt-get i za Pc Linux OS, no chinjenica je da trebash pogledati svoj sources.list (ako je kao kod ubuntu-a i debiana onda se nalazi u
/etc/apt/souces.list). Chachni malo po sajtu http://forums.scotsnewsletter.com/index ... 5233&st=22 mozda ce ti to neshto pomoci.
Sve sam to već pokušavao, ali bezuspješno. Riješio ( zaobišao ) sam problem instaliravši Ubuntu 8.10, i sve radi po defaultu, rezolucija, lan, 5.1 zvuk, itd.
Nekoć je buba bila sirotinjski auto, jeftin poput bakalara. Danas su i buba i bakalar papreno skupi. Zbog toga se i buba i bakalar slabo prodaju.