Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Cooleech
Moderator
Spol: M

Re: Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Post Postao/la Cooleech »

max360se je napisao/la:tesko je naci film u vecoj rezoluciji ili takvom formatu. Daj mi molim te posalji link
Provaj ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=D30a61m5byk
ili ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=2BQmjYlsV6A
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
max360se

Post Postao/la max360se »

Preko browsera malo zasteka. Cekaj da skinem. Win radi uzasno sa mrezom
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
max360se

Nema stekanja.
Windows Media Player i ffdshow - slika je odlicna
VLC - slika je losa
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Nedostaci koji to nisu:

Upit jednog čitatelja BUG-a i odgovor uredništva vezano za dileme prelaska na linux (konkretno Ubuntu 11.04). Odgovor je vrlo korektan s obzirom na razlike win-linux, ali ono što me brine je poruka općenito.
:ljut

BUG, br. 234, svibanj 2012

http://www.pohrani.com/f/11/116/3MDyBMV6/3a.png
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

I upravo radi onog komentara ispod slike i koristim Linux.
Već duže planiram napisati mail Bugu da prestanu srati po Linuxu. To kaj netko kod nijh nezna posložiti OS i koristiti ga ne znači da taj OS neradi već da je ta osoba informatički nepismena.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Da, odmah sam primjetio onu moronsku futnotu. BUG ne kupujem godinama iz istog razloga. A iskreno, kraj sadašnjih puno kvalitetnijih free sadržaja na netu, nema ni potrebe.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
max360se

Lutherus je napisao/la:I upravo radi onog komentara ispod slike i koristim Linux.
Već duže planiram napisati mail Bugu da prestanu srati po Linuxu. To kaj netko kod nijh nezna posložiti OS i koristiti ga ne znači da taj OS neradi već da je ta osoba informatički nepismena.
Sto čekaš?

Samo moraš to na pristojan nacin.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Jedno vrijeme su i imali (ne)stalnu rubriku Linux gdje bi recenzirali koju viđeniju distru (mint, ubuntu) ili cross platform aplikaciju. Međutim, to je brzo propalo. Rubriku je uređivao potpisani autor koji slovi za "linux čovjeka" u uredništvu. Savjeti su mu se uglavnom svodili na korištenje live cd-a u različitim prilikama

@ drone - slažem se! dedoimedo.com je nenadmašan!
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Lutherus je napisao/la:planiram napisati mail Bugu
Samo daj. I koje god riječi upotrijebiš, ja se pridružujem željama i pozdravima sbatine
Reci ti njima, reci slobodno da znaš puno klinaca koji koriste OS radi svrsishodnih aplikacija ali i radi samog OS-a.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

calisto053 je napisao/la: @ drone - slažem se! dedoimedo.com je nenadmašan!
Jedno vrijeme sam ga redovito pratio, ali sad mi je pomalo dojadio sa svojim jezičnim egzibicijama. Mislim ok, čovjek ima svoj stil i znanje, a i ja imam svoj (promjenjivi) ukus :)
Sada stalno pratim Linux Action Show, i zanimljivo, kad sam ih prvi put vidio, pomislio sam "koji su ovo debili". Sad su mi ok, štoviše uglavnom se slažem sa svime što nadrobe :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Zaključano