Problemi i nedostaci GNU/Linuxa
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Problemi i nedostaci GNU/Linuxa
A kako je tek meni bilo kad počel koristiti Linux? Nisam imal internet pa time ni pristup forumima i informacijama, nije postojala nikakva udruga u blizini imal samo 2 knjige u knjižnici.
- retsam
- Spol: M
Taj protuargumen na linuxu nema igrica je smješan, nitko ne taji da na linuxu nema gamerske industrije, samo se treba informiratim, Kad se vrši migracija prihvaćaju se odredbe korištenja, licenca i mogućnosti i nemogućnosti, pa svako post instalacijsko seruckanje nema smisla, točno znaš u što se upušta (osim ako ti je prijatelj iz kvarta rekao da možeš s bt provaliti u CIA-inu središnjicu pa si se zainteresirao za to i nisi gledao jeli ti hw kompatibilan, i koje ćeš programe koristiti kao zamjenu i postoji li adekvatna zamjena). Također treba maknuti iz glave symlink OS ---> windows jer OS je puno širi pojam nego što je to windows zašto bi svi OS-ovi bili zamjena za windows? Jednostavno treba shvatiti da svaki OS ima svoje prednosti i nedostatke te ciljanu bazu korisnika, na žalost novi korisnici često misle da bi se OS trebao prilagođavati njima, a ne oni njemu pa osnovicu u komparaciji uzimaju windows (a ne što bi bilo logičnije *NIX).
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
-
gMajstor
Pa za sad se OS prilagođavao meni, tj ja sam KDE uvek uspeo prilagoditi meni i mojim potrebama i nisam imao potrebu se ja prilagođavati računaru.
Računar treba da služi čoveku a ne čovek računaru.
- retsam
gMajstor je napisao/la:Pa za sad se OS prilagođavao meni, tj ja sam KDE uvek uspeo prilagoditi meni i mojim potrebama i nisam imao potrebu se ja prilagođavati računaru.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
-
gMajstor
retsam, ja znam sta sam rekao i ne izvrci!!!!
Lepo pise u naslovu problemi i nedostaci, a ne velicanje Linuxa. Dakle, iznosimo problem, koji zaista i jesu problem i nesto sto gusi Linux u svojoj polpularizaciji. I ma sta da pricamo, uvek ce biti problem Windowsovi programi. Ne radis e tu o OSu vec bas o programima koji nemaju kvalitetnu zamenu na Linuxu, ili uopste i ne postoje. Tako da dal je Windows ili Linux ... korisniku nece nista znaciti, njemu su bitni programi. Npr, meni KDE okruženje ne kmoze da zameni ni jedno drugo okruzenje, ali opet, bez nekih programa s Windowsa, meni bi Linux (Kubuntu) bio posve beskoristan.
I da dodam da je meni Kubuntu jedini OS koji koristim. Dakle nemam dual boot, jer nemam potrebe za tim. Kubuntu imam i na PC i na laptopu.
Lepo pise u naslovu problemi i nedostaci, a ne velicanje Linuxa. Dakle, iznosimo problem, koji zaista i jesu problem i nesto sto gusi Linux u svojoj polpularizaciji. I ma sta da pricamo, uvek ce biti problem Windowsovi programi. Ne radis e tu o OSu vec bas o programima koji nemaju kvalitetnu zamenu na Linuxu, ili uopste i ne postoje. Tako da dal je Windows ili Linux ... korisniku nece nista znaciti, njemu su bitni programi. Npr, meni KDE okruženje ne kmoze da zameni ni jedno drugo okruzenje, ali opet, bez nekih programa s Windowsa, meni bi Linux (Kubuntu) bio posve beskoristan.
I da dodam da je meni Kubuntu jedini OS koji koristim. Dakle nemam dual boot, jer nemam potrebe za tim. Kubuntu imam i na PC i na laptopu.
- retsam
Ti si rekao kako bi se OS trebao prilagođavati tebi, a onda si argumentirao s time da nikada nisi imao problema s KDE-om, ali to je potpuno druga stvar KDE je grafičko okruženje koje je u osnovi modularno i prilagodljivo, proširivo, konfiguratibilno, kako god, ali to ne obješnjava problem(nije problem samo si ga ti kao takvog postavio) što ne možeš vrtjeti windows programe na linux stroju i tu dolazimo do sfere OS-a, kompatibilnosti, API-a,kernela koji se ne mogu mjenjati jer se nekom klinucu igra call of duty.gMajstor je napisao/la:retsam, ja znam sta sam rekao i ne izvrci!!!!
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
-
Lutherus
Oni koji traže i očekuju free and open source zamjenu za windowse i podršku za Windows aplikacije, molim lepo http://www.reactos.org/en/index.html
Lutherus je napisao/la:Ne može nijedan kompanija odlučiti kakav sustav meni treba, koje su moje potrebe, koje programe ja trebam ili jog gore mogu koristiti i kako ih mogu koristiti.
sad mi je ovo malo gluporetsam je napisao/la: .... na žalost novi korisnici često misle da bi se OS trebao prilagođavati njima, a ne oni njemu ......
nitko meni ne bu rekel kaj je za mene dobro , ja cu se prilagoditi sustavu onakvom kakvim je on napravljen
gMajstor je napisao/la: Računar treba da služi čoveku a ne čovek računaru.
- drone
- Moderator
Jutros sam morao na wc. Bilo je dobro. Onda sam otišao na svoj novi posao. Dostavljao sam tonere, tinte i papire po Zagrebu. Prije i poslije dostava, u firmi, pokretao sam Firefox u Windowsima XP i Google Maps jer imam jadan mobitel koji nema GPS. Vrativši se kući opet sam morao na wc, ali ovaj put nije bilo dobro. Zaključio sam da je to zato što sam koristio Windowse u firmi i s njih odmah pokupio neku crijevnu zarazu. Malo me i grlo grebe. Ne zato što sam jutros bio lakše obučen, a bilo je ispod nule. Tvrdim da je to isto zbog Windowsa. Ne valjaju, odmah pokupiš viruse.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch