TOP TEMA: Arch fan club

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

domi
Spol: M

Re: Arch fan club

Post Postao/la domi »

Znao sam da će ovo krenuti ovim putem.Vama školovanim mladim ljudima trebalo bi biti jasno da meni i meni sličnima prvi dodir sa Linuxom (čitaj Ubuntuom)bila je instalacija istog koji je hvala bogu radio out of box,sa minimalnim dodavanjem nekih aplikacija da bi sve radilo ok.,normalno uz malu pomoć dobrih ljudi na forumu LZS i gle čuda imam OS koji radi a što je najbolje nitko mi ga nije instalirao nego sam samcat.Nevjerojatno a do jučer sam radio ograde i najveću instalaciju što sam napravio bili su klima uređaji :) .Naravno Windowsi(piratski) su bili instalirani od prijatelja tj.njegovog prijatelja koji zna nekog lika koji to radi za 100 kunelića.Onda je krenulo lagano guglanje vidjevši ekipu na forumu da ne postoji samo Ubuntu nego ima tu more distri pa zašto ne probati.
Eee tu sad nastaju problemi tipa Arch,Slackware zašto nebi probao jednu od njih.Ma da nebi ,ugledavši
Installation Guide od 38 stranica skoro pa mi je došlo slabo.Zašto.Pa zato što mi je engeski jako loš ,mogu kavu popit sa nekim komadom na engleskom ali instalirati Archa nema šanse.Ja neznam raditi recenzije i dobro pisati ali osnovne stvari sam naučio i tu mogu pomoći novim Linuxsašima,a najbolje bi im to objasnio uz pivicu na terasi u četiri oka blizu mora na temperaturi od 28C u hladu.Što sam ja htio na kraju kazati ,pa da vi koji znate i imate volje pisati a pišete fantastično i znate hebeno sve o Linuxu pa napravite jedan lagani tutić za taj hebeni Arch .E da i tu se ne radio o lijenosti,nego o znatiželji imati Archa na računalu a što se tiče zahvalnosti i razumjevanja ja sam Vam jako zahvalan ne svemu a ove mlade i njihova drskost pa to su ipak mladi zar ne!
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
shicy

Post Postao/la shicy »

domi, ti si primjer savršenog novaka u svijetu linuxa ;)
sam se mučiš, sam istražuješ, kad ti nešto nije jasno ili kad nešto ne radi, onda pitaš ;)
od nikoga ne zahtijevaš pomoć, niti se napiz*iš ako ti se ne pomogne odma sad odma ;)

a što se tiče Arch instalacijskog vodiča, mislim da bi se tu dalo nešto napravit, tj pojednostavnit originalni begginer's guide, iako je tu jako puno posla i prilično je nezahvalno izbacivati neke dijelove od tamo...
možda bi bilo najjednostavnije da netko, sa hrpom RAM-a, napravi video tutorial za instalaciju Archa ;)
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Ma sve je to u redu. Ali riječ e i problem u nekim novim klincima koji dolaze a isti su pak sami gurnuti ubuntu cd u drive.
domi

Post Postao/la domi »

Shicy je napisao/la:
a što se tiče Arch instalacijskog vodiča, mislim da bi se tu dalo nešto napravit, tj pojednostavnit originalni begginer's guide, iako je tu jako puno posla i prilično je nezahvalno izbacivati neke dijelove od tamo...
možda bi bilo najjednostavnije da netko, sa hrpom RAM-a, napravi video tutorial za instalaciju Archa ;)
Jasno mi je da je to puno posla al ono tjedno jedna rečenica i za 6 mj.gotov guide ma šalim se :)
Moram priznati ja sam to jedanput pokušao sa dva compa.Na jednom guide na drugom install.Možete si zamisliti na šta je to izgledalo u jednom sam trenutku počeo lupati po tipkovnici a ne tipkati.Naravno gparted je spasio stvar sve izbrisao i vratim Debiana ili neznam šta je već bilo.Pa i moja prva instalacija Debiana je bila hodanje po stropu ali evo danas to činim tata-mata.
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
IllusionsPlay
Spol: m
Kontakt:

Post Postao/la IllusionsPlay »

U svakom slučaju pogled na installation guide za Arch nije lijep i u nekom drugom slučaju bi ga zaobišao u velikom luku. Windows korisnici bi se samo slatko nasmijali kada bi vidjeli guide, dobili krivi dojam o Linuxu i zaobišli ga. Isto tako vrijedi i za instalaciju aplikacija na Slacku i slično.

Ono što je mene natjeralo da prođem kroz guide i u konačnici instaliram Arch je novo znanje. Novo znanje mi je uvijek bilo veliki motivator.
Mint koji koristim radi savršeno, nemam razloga zamjeniti ga, ali sam sucker za novim znanjem pa sam voljan isprobati i Arch sa strane.
Say hello @geekowski
shicy

Post Postao/la shicy »

za instalaciju Archa više posluži Beginner's Guide nego Install Guide ;)
sve je detaljno opisano ;)
IllusionsPlay
Kontakt:

Pa prema tome sam i išao. Ipak sam ja beginner glede Archa. Svejedno, ni Beginner's guide ne izgleda baš lijepo pored ostalih point-and-click instalacija na grafičkom sučelju, zar ne? ^^
Say hello @geekowski
shicy

Post Postao/la shicy »

jasno ;)
kako sam ja lipo, pri prvoj instalaciji Archa, sje*o /home particiju...hijaoo :D
IllusionsPlay
Kontakt:

E pa zato sam i išao preko VirtualBoxa. Ne usudim se još na PC da nebi zeznuo dual boot. :D
Say hello @geekowski
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

meni su i beginners i installation baš lijepi <3
...I put on my robe and a wizard hat...
Odgovori