TOP TEMA: Arch fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Arch fan club
kuharica je jedini tutorial za https://wiki.archlinux.org/index.php/Of ... tion_Guide
@schm
ne, krivo. to je protivno mojim uvjerenjima. svatko je odgovoran za svoj sustav.
@schm
ne, krivo. to je protivno mojim uvjerenjima. svatko je odgovoran za svoj sustav.
da, arch je jednostva onome ko ga skuži, pa čak ni ta nije baš sasvim jednostavan.
a ovi, vonabi takozvani, ma oni su odlični, ja koristim archbang. oke, instalirao sam u početku na palentu arch, al to nema smila više pokraj njega. ljepo ti iskonfigurira dosta toga u šutu, a kasnije mjenjaš po volji. imaš čisti arch poslje instalacije.
pokraj tih svih, takozvanih vonsbi, projekata, čista instalacija je gubljenje vremena.
instal, makni što ti smeta, apdejt, dodaj što ti treba i to e to.
a ovi, vonabi takozvani, ma oni su odlični, ja koristim archbang. oke, instalirao sam u početku na palentu arch, al to nema smila više pokraj njega. ljepo ti iskonfigurira dosta toga u šutu, a kasnije mjenjaš po volji. imaš čisti arch poslje instalacije.
pokraj tih svih, takozvanih vonsbi, projekata, čista instalacija je gubljenje vremena.
instal, makni što ti smeta, apdejt, dodaj što ti treba i to e to.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- IllusionsPlay
- Spol: m
- Kontakt:
Tražio sam već video tutoriale, ali svi su malkice stariji i outdated te da se pogleda na Arch wiki. Mene kao početnika na tom polju bi te razlike mogle zbuniti i odvesti u krivom smjeru.scheissman je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=PlO876LT66k![]()
imas milion videa, a kolko se sjecam lutherus daje instrukcije preko teamviewera , i koristi kvalitetne alate tipa nmap wireshark snort itd itd
Say hello @geekowski
- scheissman
- Spol: M
ma dobro ti je lutherus rekao , ides po receptu i nemos fulat, pojednostavljeno je maximalno
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
-
Lutherus
ima čak i priručnik za početnike koj je još bolje srezan
https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide
- retsam
Beginners guide, way to go odličan guide iako nakon iskustva u obliku dvije instalacije archa ti više niti ne treba, ako ga detaljno pratiš ne možeš niti teoretski pogriešiti
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- drone
- Moderator
Najprije sam instalirao čisti Arch na desktop komp prateći Beginners Guide. Nikakvih problema nisam imao. Nekoliko dana poslije na laptop sam instalirao ArchBang i samo maknuo nepotrebne drivere za grafičke koje nakelji. Također nikakvih problema nisam imao, a uštedio mi je vrijeme. Naravno, poslije sam i na ArchBang instalirao KDE i sve što inače koristim.
Ne vidim zašto izbjegavati pod svaku cijenu ArchBang kad je to Arch s već instaliranim X-ima, mrežom i sl. Plus ima i live cd, pa se može malo isprobavati i bez instalacije.
Međutim, ako netko prvi puta instalira Arch, slažem se da je bolje uzeti jedno popodne, instalirati čisti Arch i tako steći potrebno znanje o svom sustavu jer će se poslije isplatiti. Samo kažem da ipak postoje i shortcuti koje ne treba podcjenjivati.
Ne vidim zašto izbjegavati pod svaku cijenu ArchBang kad je to Arch s već instaliranim X-ima, mrežom i sl. Plus ima i live cd, pa se može malo isprobavati i bez instalacije.
Međutim, ako netko prvi puta instalira Arch, slažem se da je bolje uzeti jedno popodne, instalirati čisti Arch i tako steći potrebno znanje o svom sustavu jer će se poslije isplatiti. Samo kažem da ipak postoje i shortcuti koje ne treba podcjenjivati.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- IllusionsPlay
- Spol: m
- Kontakt:
Nakon čačkanja i čačkanja sam uspio instalirati Arch tj. doći do grafičkog sučelja.
E sada me zanima...koliko je on spreman za rad nakon tog koraka i ima li se još štošta za konfigurirati?
E sada me zanima...koliko je on spreman za rad nakon tog koraka i ima li se još štošta za konfigurirati?
Say hello @geekowski
a brate, imaš, za početak, instalirat aplikacije koje misliš koristit 
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Archeri, ima li možda netko zainteresiran napisati instalacijski vodič + sve što treba za dovesti sustav u stanje funkcionalnosti?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.