Ovako, ja sam tipkati naučio hmm u prvom razredu srednje hmm to bilo prije 7godina.
Da bi naučili tipkati potrebno je 3mj ako dnevno vjezbate recimo 1vremena a u početnim satima (prvi tjedan vjezbajte 2-3 sata dnevno )
PRAVILO
Dok učite tipkati nesmijete gledati prste, ni tipkovnicu, mi smo u srednoj koristili napravljene kartone (domace izrade) kvadratnog oblika, i on se objesio oko vrata tako da se nemoze vidjeti tipkovnica niti ruke. Ovo će vam puno pomoći od nesvijesno pregledavanja tipkanja.
Knjigu koju sam koristio jest ova

Knjiga je jako dobra, svako poglavnje donosi vjezbanje dvaju tipaka. i kada zavrsite sve to. onda na kraju imate puno raznih priča koje morate prepisivati. na svakoj je napisano sa strane koliko ima slova. a i koliko ima ukupno. Uglavnom pišite u open officeu u writeru i kada napisete zeljeni tekst pogledajte koliko ste slova napravili i pravopisne greske. Na kraju imate lestvicu ocjenivanja.
Ponekad zaigram ovu igru, igra se tako da vozite autić s jednog kraja na drugi. Nije ono sto mislite, vozi se tako da se piše rećenice na ekranu, i auto vozi
http://play.typeracer.com/
eto da se pohvalim

brzina mi je 42wpm, mogu i brže, samo treba vježbati prepisivati