Prijedlozi za udrugu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Prijedlozi za udrugu
Pozdrav svima! Nakon dugo vremena isčitavanja ovoga foruma konačno sam se odlučio registrirati i sam doprinjeti cijelokupnoj "priči" linuxa i open source-a, no da ne odugovlačim... Prije nekoliko dana moj kolega i ja smo došli na ideju osnivanja udruge u našemu malome mjestu i naravno trebamo ime za udrugu koje ce (donekle) samo po sebi govoriti sto ona predstavlja. A ono što bi ta udruga predstavljala bi bilo otprilike nešto tipa projekta otvorena mreža http://hr-hr.facebook.com/pages/Projekt ... 3955183206 Ako bi netko želio predložiti potencijalno ime udruge, bili bismo vrlo zahvalni!
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Prijedlozi za udrugu
U Splitu (i Zagrebu, ako se ne varam) imaš udrugu SOK (Sutavi Otvorenog Koda)...
www.sok.hr
www.sok.hr
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
koliko sam ja shvatio ssik misli na nesto poput ovoga
- pootzko
- Kontakt:
ako ćete raditi nešto isto/vrlo slično kao projekt otvorena mreža, jeste razmišljali da se možda pridružite tom već postojećem projektu? mogli bi si riješiti hrpe problema time.
a ako to ne želite i ako ništa drugo ne pada na pamet, možete se jednostavno nazvati "ime_mjesta wireless". tako na primjer postoji Osijek Wireless.. po meni, tom imenu ništa ne fali.
a ako to ne želite i ako ništa drugo ne pada na pamet, možete se jednostavno nazvati "ime_mjesta wireless". tako na primjer postoji Osijek Wireless.. po meni, tom imenu ništa ne fali.
...I put on my robe and a wizard hat...
U biti za sada bismo se bazirali prvenstveno na ostvarivanje wifi mreže (lan, internet) među korisnicima/članovima, a kada to postignemo krenuli bi u daljnje projekte edukacije na više operativnih sustava (linux, mac, win) i njihovim najbitnijim aplikacijama/alatima....što se tiče projekta otvorena mreža bila je neka priča da bi to moglo biti riješeno tako. Nisam ja osobno razgovarao ni sa kime iz toga projekta ali u pričama o osnivanju........blabalabala.......zapamtio sam riječi 1-2 1/2 godine, sredstva, sponzori.....osobno također mislim da bi najpametniji potez bio pridruživanje upravo tome projektu.
- pootzko
- Kontakt:
ako hoćete jako generalno možete se zvat "otvoreni sustavi mjesta (npr osijeka
)"
a možete za početak se pridružit projektu otvorene mreže, kasnije kad budete htjeli proširit se na otvoreni softver možete se ista ekipa pridružit HULK-u... a možete se i pridružit malo generalnijoj udruzi koja se zove razmjena vještina.
a možete za početak se pridružit projektu otvorene mreže, kasnije kad budete htjeli proširit se na otvoreni softver možete se ista ekipa pridružit HULK-u... a možete se i pridružit malo generalnijoj udruzi koja se zove razmjena vještina.
...I put on my robe and a wizard hat...