Ubuntu 11.10 na Acer Aspire One D260
Moderator/ica: Moderatori/ce
Ubuntu 11.10 na Acer Aspire One D260
Pozdrav svima, imam navedeni netbook na kojem se vrti novi Ubuntu.
Nisam zadovoljan brzinom, čekam da mi se software center otvori jedno tridesetak sekundi i sve tako neke stvari...
Jednostavno imam osjećaj da je nekako previše za hardware da se izbori... Ranije je bio Windows Xp home edition, koji mi se činio mnogo tečniji.
Šta mogu da isključim ili da prilagodim svome laptopu? Koja distribucija je po vašem mišljenju najbolji izbor?
Nisam pretjerano zahtjevan korisnik, koristim Firefox, Code::Blocks, Office i Banshee uglavnom.
Eh, da. U školi koristimo i Matlab, pa me interesuje kako se on ponaša u Wineu, te da li ima neka Linux verzija? Prva opcija mi je bolja zbog interfejsa i komandi koje trebam koristiti u školi...
Nisam zadovoljan brzinom, čekam da mi se software center otvori jedno tridesetak sekundi i sve tako neke stvari...
Jednostavno imam osjećaj da je nekako previše za hardware da se izbori... Ranije je bio Windows Xp home edition, koji mi se činio mnogo tečniji.
Šta mogu da isključim ili da prilagodim svome laptopu? Koja distribucija je po vašem mišljenju najbolji izbor?
Nisam pretjerano zahtjevan korisnik, koristim Firefox, Code::Blocks, Office i Banshee uglavnom.
Eh, da. U školi koristimo i Matlab, pa me interesuje kako se on ponaša u Wineu, te da li ima neka Linux verzija? Prva opcija mi je bolja zbog interfejsa i komandi koje trebam koristiti u školi...
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Ubuntu 11.10 na Acer Aspire One D260
Probaj svakako PCLOS.
Ako zelis brzinu onda XFCE verziju.
KDE verzija je ljepsa ali nisam siguran da ce biti skroz glatka na netbooku.
Ako zelis brzinu onda XFCE verziju.
KDE verzija je ljepsa ali nisam siguran da ce biti skroz glatka na netbooku.
Iz nekog razloga mi je PCLOS odbojan... Šta misliš o Fedori?
Kod mene Fedora s Gnome Shell-om zauzima manje resursa nego Ubuntu, pa mislim da bi i tebi mogla raditi ok. Ako ne bude, imaš i Fedoru s XFCE sučeljem.sargas je napisao/la:Iz nekog razloga mi je PCLOS odbojan... Šta misliš o Fedori?
Samo na Fedori ćeš se morati malo pomučiti da ti sve radi kako ti želiš, dok na PCLOS-u dobiješ gotovo sve na "tacni".
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Kubuntu i Xubuntu su ti isto dobra alternativa.
OpenSUSE je odlican ako se slaze s tvojim hardverom.
OpenSUSE je odlican ako se slaze s tvojim hardverom.
lubuntu...
je i ja sam nakon nekoliko dana koristenj shvatio da je malo slaba masina za ubuntu pa mi pocelo ici na zivce kako se vuce
trenutno sam instaliro openbox na ubuntu i bacio jedan awn dock pa tako koristim dok se ne odlucim sto da stavim na komp ali opet muke oko file managera koji je jos uvijek nautilus a nemam volje za previse prckati
je i ja sam nakon nekoliko dana koristenj shvatio da je malo slaba masina za ubuntu pa mi pocelo ici na zivce kako se vuce
trenutno sam instaliro openbox na ubuntu i bacio jedan awn dock pa tako koristim dok se ne odlucim sto da stavim na komp ali opet muke oko file managera koji je jos uvijek nautilus a nemam volje za previse prckati
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
probaj thunar 
Slazem se, stvarno je lagan.zole052 je napisao/la:lubuntu...
Meni nije jasno kako se vi snalazite u moderni file managerima, ja koristim dual panel bez obzira na distribuciju i OS.zole052 je napisao/la:... opet muke oko file managera koji je jos uvijek nautilus a nemam volje za previse prckati
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
ma pcmanfm mi je odlican samo trebas sloziti nekako da bude default... ma nije bitno ici ce druga distra gore prije ili kasnijeShicy je napisao/la:probaj thunar
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Mislim da to podesis u prefered applications.zole052 je napisao/la:ma pcmanfm mi je odlican samo trebas sloziti nekako da bude default... ma nije bitno ici ce druga distra gore prije ili kasnijeShicy je napisao/la:probaj thunar
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.