Gnome 3.2

Teme vezane za GNOME grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Hugo
Spol: M
Kontakt:

Re: Gnome 3.2

Post Postao/la Hugo »

zole052 je napisao/la:meni je iznenadjujuce sto osim fedore niti jedna distra nije izasla sa sluzbenom gnome3 verzijom... navodno sabayon gnome nakon instalacije kada se updatea dobije se gnome 3 a ostale bas i ne, suse ima ko neku verziju sa strane sa gnome 3 pa cak i archu je u nekom 'extra' reozitoriju a ne po defaultu kada se instalira gnome...
I meni je to čudno.. Ali eto, sad sam baš zavolio Fedoru zbog toga što ubacuju sve najnovije..

Ako nekoga zanima, moguće je na Debianu instalirati Gnome-shell:

http://oskuro.net/blog/freesoftware/gno ... 9-29-01-46

I trebalo bi proći bez većih problema.. Ja neću, jer imam Gnome Shell na Fedori, a na Debianu neka ostane stari Gnome.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Suko je napisao/la:Da. To je nevjerojatno.
Valjda ce sad polako poceti dolaziti.
To je sve zato jer je Ubuntu na Unityu tako da sve Ubuntoidne distre ispadaju.
A Ubuntu je bio GNOME showcase distra.
A onda ih bas i ne ostane puno sa GNOME suceljem.
na kde 4.0 su brzo presle distre cini mi se iako je bio ocajan... a ubuntoidne distre ne ispadaju kada sada na 11.10 treba samo shell instalirati tako da cemo vidjeti ali biti ce sada.

na sluzbenoj stranici gnometa stoji najava mageie 2 koja ide sa gnometom3, debian bi uskoro trebo dobiti u testing gnome 3 tako da sljedeca verzija debiana ide sa novim gnometom (tu ce debianovci sigurno biti sretni :mrgreen: )

ali sve u svemu meni je bas dobar, koristio fedoru 15 nekih mjesec dana dok mi nije pocela krepavati nakon nekog updatea, skroz bi se ugasio komp... i sigurno cu preci na njega kroz neko vrijeme ali za sada uzivam sa ovim lts-om, totalno stabilan a svaki novi program koji mi zatreba samo uvalim jedan ppa i tu je :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ma dobro.
Jedan testing sustav.
Za vidjeti kako to sve izgleda.
Sad je Gnome 3 vjerojatno upotrebljiv.
Da vidim sto Linuxasi rade i razvijaju. Kako izgleda buducnost.
shicy

Post Postao/la shicy »

moje smeće od laptopa ne može pokrenit to čudo...kad mi dođe u Debian, ja odo na xfce
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Suko je napisao/la:Sad je Gnome 3 vjerojatno upotrebljiv.
Da vidim sto Linuxasi rade i razvijaju. Kako izgleda buducnost.
Ma ovaj Gnome 3.2 je nevjerojatan.. Meni se sviđaju sve te notifikacije, integracija aplikacija u cijelo sučelje (Empathy, Evolution, Pidgin...), povezivanje s cloud uslugama... Predobro... :D
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
jjj

Post Postao/la jjj »

zole052 je napisao/la:meni je iznenadjujuce sto osim fedore niti jedna distra nije izasla sa sluzbenom gnome3 verzijom... navodno sabayon gnome nakon instalacije kada se updatea dobije se gnome 3 a ostale bas i ne, suse ima ko neku verziju sa strane sa gnome 3 pa cak i archu je u nekom 'extra' reozitoriju a ne po defaultu kada se instalira gnome...
Uhm, za Arch...postoje Base, Extra i Community repozitoriji. Svi su defaultni. Pa je tako i ono u njima defaultno. Pa je tako G3 defaultan.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

puf...
http://www.archlinux.org/news/gnome-320-in-extra/

probaval ga dok je bil u gnome-unstable i oko kaj mi nikak nije leglo je to kaj mu treba pulseaudio i network-manager i to ne samo kod instalacije, već se bez njih pokrenutih ni gnome ne da pokrenuti - bezveze
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

extension.gnome.org koji će omogućiti jednostavniju instalaciju ekstenzija uskoro online

https://extensions.gnome.org/
zole052

Post Postao/la zole052 »

Hugo je napisao/la:extension.gnome.org koji će omogućiti jednostavniju instalaciju ekstenzija uskoro online

https://extensions.gnome.org/
Coming soon...
nestrpljiv sam... jos je malo nezgodan taj gnome shell ali toliko mi se svidja :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

zole052 je napisao/la:nestrpljiv sam... jos je malo nezgodan taj gnome shell ali toliko mi se svidja :)
Ja samo čekam da srede te ekstenzije za Gnome 3.2 i Fedora 16 ide ponovno na laptop.. :)
Odgovori