Instalacija ROM-ova

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Hugo
Spol: M
Kontakt:

Re: Instalacija ROM-ova

Post Postao/la Hugo »

E da. Jučer sam particionirao karticu, i napravio 3 particije na mobitelu.

Prvu fat32 od 7 GB, drugu ext4 od 900 MB i swap od 100 MB. App2SD nije htio pročitati ext particiju (čak niti ext3 i ext2), a swap se ne mounta automatski što mi je bezveze, nego se mora ručno u terminalu, a i ne primjećujem neko poboljšanje sa swapom.

Pa sam sa Swapper aplikacijom napravio swap file na kartici, i mogu vam reći da ne pokušavate jer je spoooorooooo! Ni slučajno swap file na mobitelu! :D
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
kvaju

Post Postao/la kvaju »

Kad se navučeš na flešanje ROM-ova to je jebeno.
Za I9000 ima stvarno mnogo custom romova, ja sam znao u 7 dana po 3-4 probat, sad malo rjeđe.
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

kvaju je napisao/la:Kad se navučeš na flešanje ROM-ova to je jebeno.
Za I9000 ima stvarno mnogo custom romova, ja sam znao u 7 dana po 3-4 probat, sad malo rjeđe.
Sva sreća pa za ovaj moj nema puno.. :D Našao sam još dva komada, ali dosta ljudi imaju problema s njima.. Pa ostajem na ovom..

Ali u zadnje vrijeme sam dosta počeo proučavati Android dokumentaciju, pa čak razmišljam da napravim svoj rom.. Zapravo samo modificirati ovaj koji imam na mobitelu, a prema nekom Cyanogenmodu.. I to sam mislio Cyanogen za onu Xperiu Mini, jer ona ima istu rezoluciju kao i ovaj moj.. :)

Na xda-developers ima dosta super tutorijala, i svega što poželiš.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
kvaju

Post Postao/la kvaju »

sretno :)

ja sam ljenjavac kojem se neda niti jedan prog. jezik učit
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

kvaju je napisao/la:sretno :)

ja sam ljenjavac kojem se neda niti jedan prog. jezik učit
Ne znam ni ja ni jedan, zato sad želim početi učiti Javu.. :) Prije par godina sam bio krenuo Python, i ubrzo odustao.. I nikako da se ponovno nakanim.. Ali evo, Java me privlači najviše zbog Androida.. :)

Što se tiče customizacije roma, imaju upute na xda-developers ukoliko želiš samo sitnice mjenjati, poput izgleda, i dodavanja nekih osnovnih funkcija, pa gotovo da i ne moraš znati programirati.. :)
sargas

Post Postao/la sargas »

@Hugo
Šta bi sa onim tutorijalom što si najavljivao?
Ja sam prije nekoliko dana dobio P350, ali sa ROMom Orangea, pošto je kupljen preko njih... Pa to je haos kako je osakaćen.
Imam brdo nekih aplikacija koje ni ne koristim, njihov launcher se stalno nešto kolje sa drugim launcherima, te uvijek neke aplikacije sam pokreće, ne znam zašto...

Hajde sad me obraduj, pa reci da imaš tutorijal... :)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Sorry, evo tutorijal, ali na drugom forumu:

http://cafe.mobil.hr/threads/72774-LG-P ... ?p=1002911

A imaš sad i Cyanogenmod za ovaj mobitel:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1293188

Ja ga koristim i radi savršeno. :)

Uglavnom, rootaj mobitel pomoću Gingerbreak-a, pa instaliraj recovery prema uputama s prvog linka. Kad instaliraš recovery, skini Cyanogenmod i Google Apps i stavi ih na sd karticu.

Rebootaj u recovery, napravi sigurnosnu kopiju postojećeg roma, pa u Wipe izborniku odaberi "Wipe all/Factory reset", pa onda u zip izborniku odaberi rom sa sd kartice i flashaj ga, pa nakon toga Google Apps.

Ako što ne bude jasno, tu sam.. :)
sargas

Post Postao/la sargas »

Ok, neću odmah se baciti na posao, jednostavno mi se ne da... Sutra ću to ganjati :)

Nego, ako ti se da, pošto mi je ovo prvi android (nije da sam nesposoban, ali eto...) da mi kažeš šta trebam znati i neke smjernice...
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

sargas je napisao/la:Ok, neću odmah se baciti na posao, jednostavno mi se ne da... Sutra ću to ganjati :)

Nego, ako ti se da, pošto mi je ovo prvi android (nije da sam nesposoban, ali eto...) da mi kažeš šta trebam znati i neke smjernice...
Ono, ako si malo upućen u osnove Linux-a, mislim da ne bi trebalo biti većih problema. Bitno ti je ispravno podesiti SDK na računalu, a on ti treba samo za instalaciju recovery-a. Možda se recovery može instalirati i pomoću Terminala na mobitelu, ali ne znam jer nisam probao.

Upute za podešavanje SDK-a su ti isto na onom prvom linku, pa pogledaj. Kad instaliraš recovery, najbitnija ti je stvar backup svega mogućeg na mobitelu. Pa imaš Titanium Backup za aplikacije, Super Backup za SMS, kontakte i popis poziva. I pomoću recovery-a obavljaš sve ostalo - backup roma, te flashanje novog roma.

Ukoliko nešto i pođe po zlu, samo obaviš restore starog roma, i sve ti je po starom. Nemaš se šta brinuti. Postoji i drugih opcija, ukoliko ostaneš i bez recovery-a, ali za to su jako male šanse, pa ih neću ni spominjati. :)
sargas

Post Postao/la sargas »

Hugo, trebala bi mi pomoć... Ima li šanse preko nečeg drugog da se kontaktiramo, pošto je forum spor za to?

EDIT: dobio sam pp, ovo se može brisati...
Zadnja izmjena: sargas, dana/u 24 lis 2011, 18:03, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori