Oracle ukida licencu za distribuiranje Jave

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
retsam
Spol: M

Re: Oracle ukida licencu za distribuiranje Jave

Post Postao/la retsam »

Nažalost i to se dogodilo, ali bilo je poprilično očekivano nakon svih onih poteza koje je oracle donio u zadnje vrijeme, pokazali su da ne mare za FOSS kao ni apple ili microsoft. Nije mi previše žao i ovako već neko vrijeme koristim OpenDJK jedino što mi je žao što su kupili sun.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
fakin
Spol: M

Re: Oracle ukida licencu za distribuiranje Jave

Post Postao/la fakin »

retsum je napisao/la:Nažalost i to se dogodilo, ali bilo je poprilično očekivano nakon svih onih poteza koje je oracle donio u zadnje vrijeme, pokazali su da ne mare za FOSS kao ni apple ili microsoft. Nije mi previše žao i ovako već neko vrijeme koristim OpenDJK jedino što mi je žao što su kupili sun.

istina, evo otvorili javu, dali open office zajednici tj. odrekli se open office-a.
virtualbox je besplatna virtualna mašina, open source.

oracle linux je red hat sa oracle pathchevima.

njihov sw za virtualizaciju se temelji na xen ako se ne varam.

veliki igrači polako svaćaju da više nemaju tvrdu podlogu pod nogama, jer njihovi proizvodi su namijenjeni enterprise firmama, međutim taj segment se zapunio i sad probaju svoje proizvode uvaliti i srednjim firmama, međutim njihov sw je skup za srednju firmu.
djelomično je skup i za enterprise.

također oracle-ovi alati su besplatni za razvoj i učenje.
Odgovori