MoonOS3 Makara

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Odgovori
pribon
Spol: M

MoonOS3 Makara

Post Postao/la pribon »

Instaliro sam pored Windows 7 Ultimate 32 bit-a i MoonOS 3 Makara. Sve je bilo OK dok nisam sa CD-a prebacio neke pjeseme a potom i filmove. Prilikom copy filmova u sistem video, desilo mi se da mi nije htio sve iskopirati i najednom mi je bio blokiran CDROM. Nisam mogao izvaditi DVD od filmova. Moro sam izvšiti restart kompa i izvaditi DVD ( a kod pjesama CD) i desilo mi se da je poremećena grafička i da više nisam mogo koristiti ovaj OS. U čemu je problem? Iste filmove sam mogo gledati u Win XP i Win 7 bez ikakvih problema.
Det hindrar inte att vi säkrar framtiden!
Markec

Re: MoonOS3 Makara

Post Postao/la Markec »

pribon je napisao/la:Instaliro sam pored Windows 7 Ultimate 32 bit-a i MoonOS 3 Makara. Sve je bilo OK dok nisam sa CD-a prebacio neke pjeseme a potom i filmove. Prilikom copy filmova u sistem video, desilo mi se da mi nije htio sve iskopirati i najednom mi je bio blokiran CDROM. Nisam mogao izvaditi DVD od filmova. Moro sam izvšiti restart kompa i izvaditi DVD ( a kod pjesama CD) i desilo mi se da je poremećena grafička i da više nisam mogo koristiti ovaj OS. U čemu je problem? Iste filmove sam mogo gledati u Win XP i Win 7 bez ikakvih problema.
Nekad se desava da ne izbaci cd ili dvd jednostavno zato jer nešto radi,hmm zato ides na ikonicu cd-a ili dvd i desnu tipku mipa i klikneš na unmount (odmontiraj) .
Hmm ja bi da uzmeš neku poznatiju distru ubuntu, fedora, mint, opensuse jer nas puno više koristi ove navedene distre i lakše ti možemo pomoči.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Markec je napisao/la:Hmm ja bi da uzmeš neku poznatiju distru ubuntu, fedora, mint, opensuse jer nas puno više koristi ove navedene distre i lakše ti možemo pomoči.
MoonOS je baziran na Ubuntuu, tako da ne vidim zašto mu ne bismo/biste mogli pomoći.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa sve i da koristi Ubuntu, tko tu može išta napraviti?
Čovjeku se prekinulo prebacivanje s DVD-a, nije htio otvoriti DVD, onda je ugasio komp i izgubio grafiku.
Ajde, kakav bi to morao biti guru/ninja da ovo riješi?slika
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Suko je napisao/la:Pa sve i da koristi Ubuntu, tko tu može išta napraviti?
Čovjeku se prekinulo prebacivanje s DVD-a, nije htio otvoriti DVD, onda je ugasio komp i izgubio grafiku.
Ajde, kakav bi to morao biti guru/ninja da ovo riješi?slika
REINSTALL GURU :lol:
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Eto, riješeno.
Može i lock. :D
pribon

Post Postao/la pribon »

Koristim ja Ubuntu 10.04 i veoma sam zadovoljan sa ovom distrom. Probo sam Fedoru 13 da instaliram i tu sam imo problema kao i sa Pardus 2009 international. U stvari kad završim instalaciju i ukucam user name i password nemogu da dohvatim naprijed kao i kod Pardus-a zbog rezolucije. Kod mene je rezolucija ekrana 1680x1050 a k0d ovih distri je 1600x1200 ili 1400x1200.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Za promjenu rezolucije bi trebao napraviti xorg.conf i ubaciti postavke koje su vezane uz tvoju karticu i monitor koji imaš.
Ja nisam nikada imao takvih problema, pa ti ne mogu reći iz prve ruke, ali imaš na forumu dosta tema koje se time bave. Malo prosurfaj i po internetu.
Ne bi trebalo biti prekomplicirano.
pribon

Post Postao/la pribon »

Probo sam , ali nikako ne ide. Pokušavao sam sa Tab i Enter, kako su mi neki savjetovali, također ne ide. Osim toga, prije unosa username i passworda, išo sam da podesim bar približnu rezoluciju na 1600x1200. Čim kliknem za Dalje , rezolucija se sama vrati na 1024x768. Vidjeću još nešto da odradim u tom smislu.
Odgovori