mislim da se nismo razmjeli, moj "pojam" je perl varijabla koja mora biti u kodu, odnosno to nije nesto sto bih upisivao rucno.
recimo da imam bazu koja je puna nekakvih djidja.
ta baza ima web frontend koji ima nekakvu trazilicu u koju upisem pojam, on to prokrcka u bazi, napravi nekakve joinove i prikaze mi moj pojam sa svim stvarima koje su vezane za njega, a taj html koji to prikazuje je pun nekakvih perl varijabli koje su zapravo rezultati selecta i joina u bazi
buduci da tih djidja u bazi ima hrpa i svako malo ih pretrazujem u toj aplikaciji i u jednoj drugoj, htio bih automatizirati proces tako da u taj html koji sluzi za prikazivanje stavim button ispod kog cuci link koji ce puknuti jednu od vrijednosti koje su mi prikazane ( dakle nista ne upisujem, sve je automatika jer taj html zna koja je prava vrijednost varijable ) u search druge aplikacije sto ce me hopefully odmah odvesti na pravo mjesto u drugoj aplikaciji, a ne da moram otvarati tu drugu aplikaciju, upisivati pojam u search i tek onda doci do rezultata.
na taj nacin bi povezao te dvije aplikacije i imao funkcionalnost obadvije na jednom sucelju.
tak da mislim da bi ovo moje drugo rjesenje mozda bilo na tragu toga sto zelim, samo ako radi..
bilo bi zgodno da je i exact match, samo ne znam kako ce u to sjesti jos dvostrukih navodnika..
a preobracivanje, ma nesto sitno sam se i igrao sa php-om, ali zapravo nikad necu postati developer jer sam vec previse vremena i energije utukao u nesto drugo, a jedini razlog zasto ovo radim je taj sto sefovi obecavaju vec godinu dana da ce zaposliti linux developera, ali to nikako da se dogodi, kao kriza je..
naravno, jos uvijek primam ideje ili ispravke ovog mog nazovi koda.

...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..