jednostavan program za videonadzor tražim

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
sttipe
Spol: M

jednostavan program za videonadzor tražim

Post Postao/la sttipe »

Pozdrav svima može li mi netko preporučiti jednostavan program s kojim se mogu spojiti s linux minta, na ip nadzornu kameru, i da isti ima mogučnost "piši/briši", snimanja onoga šta ista snimi.
Na mobu sam naša 5-6 programa za android, i sve šljaka, samo nijedan od programa nema sve šta bi ja tija.
Da mi u mobu "piše/briše", i da mi ne uzima previše mista u mobu.
Nisam siguran oće li "pisat/brisat", u micro sd, koji je u kameri, ili će blokat kad ju napuni.
Tek je montirana i neznam joj mogućnosti.
Radi se o 1MP ip kameri "sricam", sa softverom za istu, na mobu, android.

U 2-3 dana nisam uspija proguglat ništa s čim bi moga izać na kraj.
Probava sam instalirati zoneminder, i sinaptic kaže da sam ga instalira.
Nemogu ga nigdi nać.
Jednostavno neznam di uć, i di tražit.
Upisiva sam u terminal sve šta je pisalo na stranicama zm, i terminal je napisa da je instalirano, ali ja neznam pokrenit program i nigdi se ne vidi nekakav šortkat, samo nekoliko foldera imenom zm, većinom praznih, i klikanjem na sadržaj, ne pokreće se ništa...
Može nakakva pomoć?
Ako ne, znate li bar za wxp kakav piši/briši program kojem bi moga podesit da mi čuva 5-6 zadnje snimljenih dana, i da mogu pogledat šta kamera trenutno snima.(manje bitno).
Jer mi neloša kamerica ima karticu u sebi pa ako neko upadne priko noći, može ju ubrat ka krušku i ode snimljeno... pface
Imam laptop lenovo, 4gb rama 120gb ssd, Linux mint rosa, i neku staru kantu s wxp, 1gb rama i isto 120gb, hd.Oba spojena mrežnim na ruter, a kamera je spojena isto mrežnim, na drugi ruter, na drugom telefonskom broju.Tamo nema kompa.Dakle sve žica..
JH-IM

Re: jednostavan program za videonadzor tražim

Post Postao/la JH-IM »

iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Ako samo trebaš gledati (i po potrebi snimati), VLC ti to može.
nluksa

Post Postao/la nluksa »

Koliko znam niti jedna aplikacija na mobitelu (android, ios) ne podržava "piši/briši". Obično podržavaju live view, playback (samo gladanje starih snimaka, download ide preko računala), i ovisno o postavkama korisnika pristup sistemskim postavkama kamere.
Ako je IP kamera kako kažeđ treba biti ti biti dovoljan browser, IP adresa kamere i login podaci.
Većina IP kamera i video nadzor sustava će htjeti instalirati dodatke u browser-u od koji će neki raditi samo na Win os-u (HIK, dahua...).
Podeđavanje koliko će ti kamera snimati ovisi o postavkama kamera (način snimanja -continus ili motion, rezoluciji kamere, odabranoj rezoluciji snimke, veličini kartice...).
Neki proizvođači nude opciju cloud-a gdje bi se moglo i pohraniti snimku.
Možda ti kamera podržava snimanje na FTP ili NAS?
Daj točan model kamere pa mogu vidjet da li se može što napraviti.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

nluksa je napisao/la:Daj točan model kamere pa mogu vidjet da li se može što napraviti.
Stipe se ne javlja već puna 3 mjeseca, stoga ni ovu temu nema više smisla reanimirati
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
sttipe

Post Postao/la sttipe »

Izvinjavam se, zaboravija sam na ovaj forum, i da sam ovdi pitanje postavljao.
Davno je bilo. Sad imam još 2 druge kamere Annke, i ona sri cam mi crkaje, stiže Reolink.
Zoneminder sam imao instaliran, nakon epskih borbi za instalaciju, spojio sam obe kamere, Zoneminder mi je bio kompliciran, nikad dobro podešen. U podešavanju sam ga razvalio, i nikad ga više nisam uspio instalirati..Pročitao sam 300 listova, probao 600 opisanih situacija, instalirao appache2, Mariadb, php, sve, i šta god da radio acces je denied... NE RADI...
Odgovori