Pozdrav,
trebam pomoć sa gore navedenim problemom. Trebao bih samo jednu naredbu iz librarya pa mi nema smisla uvoziti cijeli library, trebam nešto kao ovo u C#:
Note: Ne treba mi lista, to je samo primjer, trebam iz "cstring" naredbu "strtok".
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
To baš i ne možeš napraviti u C++-u "na pravi način".
Možeš pomoću "trikova", npr. da wrapaš tu funkciju..
Ali pitanje je da li ti uopće to treba...
Što bi točno želio postići?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
U header fileovima nije baš poželjno imati include pa to pokušavam izbjeći.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
(ovu sam deklaraciju sada prekopirao s interneta. Provjeri je li tvoja ista)
Ako se bojiš da će ti program narasti zbog uključivanja čitave biblioteke, nemaj straha. Biblioteke su napravljene tako da se uključuju samo pozvane funkcije jer je svaka funkcija u biblioteci posebni objektni fajl. Ako su biblioteke dijeljene a ne statičke, još bolje.
Edit: to možda ne bu išlo zato jer strtok koristi druge funkcije iz te biblioteke ali možeš ga #includati bez brige ako dodaš #ifndef i #define.
"strtok" se ne može forward deklarirati (bar mislim). Nije da imam brige oko rasta programa uključivanjem libova, ali stvarno nema smisla uključivati gomile stvari u headere pa zato moje pitanje.
#ifndef/#ifdef je dobra ideja, ty.