snimite ovo...
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
-
fukodlak
snimite ovo...
http://www.topologilinux.com/
instalira se unutar windowsa?
a koristi ovaj projekt:
http://www.colinux.org/
jel ti itko probao?
instalira se unutar windowsa?
a koristi ovaj projekt:
http://www.colinux.org/
jel ti itko probao?
Re: snimite ovo...
Nešto mi tu nije jasno ja sam jednom probao Lin4Win na win98 sa Mandrakom 7.2 i to je
radilo dobro Linux se pokreće kao obična aplikacija u windowsima iz jednog foldera a ovo
hmm... pogledo sam screenshot na coLinux stranici sa japanskim knopixom i prikazan je
windows task menadžer sa 7 % zauzeća procesora pri pokrenutim 34 procesa kako je
to moguće ?????, a ako je to bi značilo da to brže radi nego instalirani linux
Uz to ovaj topologilinux mi se čini nešto preglomazan za jedan slackware based linux
radilo dobro Linux se pokreće kao obična aplikacija u windowsima iz jednog foldera a ovo
hmm... pogledo sam screenshot na coLinux stranici sa japanskim knopixom i prikazan je
windows task menadžer sa 7 % zauzeća procesora pri pokrenutim 34 procesa kako je
to moguće ?????, a ako je to bi značilo da to brže radi nego instalirani linux
Uz to ovaj topologilinux mi se čini nešto preglomazan za jedan slackware based linux
I am the one and only....
CPU može imati 100% procesa.zlatkoA je napisao/la: hmm... pogledo sam screenshot na coLinux stranici sa japanskim knopixom i prikazan je
to moguće ?????
Windows je u ovom slučaju "vlasnik" CPU-a i on može trošiti svih tih 100% procesa
Linux pod windowsima troši maximalno 100% procesa KOJE MU DOZVOLI Windows (čitaj Windowsovih procesa)
Tako da Linux može biti zauzet sa 100% "Windows CPUa" - čitaj virtualnog CPU-a
a to zapravo troši samo 7% realnog CPU-a jer mu za tak proces Windowsi ne dozvole više.
To je samo moje razmišljanje, ne mora uopće biti istina...
Ma daj Grofe sad si običnu stvar pretvorio u filozofiju.To što sam vidio je nemoguće tj evo ja sam pokrenuo Task Manager da baš vidim trenutno stanje
pokrenuto 25 procesa dok ovo pišem CPU usage 5% a radi wifi mrežna,jabber sevis exodus,
internet browser i ko mi može reć da je i da nije ništa od tog pokrenuto + taj japanski knopix +
coLinux brži nego normalno instalirani linux
pokrenuto 25 procesa dok ovo pišem CPU usage 5% a radi wifi mrežna,jabber sevis exodus,
internet browser i ko mi može reć da je i da nije ništa od tog pokrenuto + taj japanski knopix +
OK, ja sam pokušao dati kakvo "znastveno" viđenje, ali naravno ne mogu te spriječiti da vjeruješ u duhove...zlatkoA je napisao/la:Ma daj Grofe sad si običnu stvar pretvorio u filozofiju.To što sam vidio je nemoguće tj evo ja sam pokrenuo Task Manager da baš vidim trenutno stanje
Ne kužim kakve duhove ??
Samo sam rekao da mislim da je to nemoguće da je toliko neopterećen procesor .
Eto samo to .
Ma dobro nema veze.
Ionako ima puno laži na netu da boli glava pa zašto se oupće opterećivati trivijalnim stvarima.
Eto samo to .
Ma dobro nema veze.
Ionako ima puno laži na netu da boli glava pa zašto se oupće opterećivati trivijalnim stvarima.
Gle, koliko sam shvatio taj Linux se pod Windozama diže kao u svojevrsnom virtualboxu.zlatkoA je napisao/la:Ne kužim kakve duhove ??
A ako analogija štima, onda se sjeti da u Virtualboxu možeš ograničiti RAM i druge resurse realnog stroja kako sam Virtualbox ne bi popapao sve resurse matičnog OS-a
moguće je da se i ovdje dešava nešto slično!
Kako se konkretno zove taj proces pod Windowsima koji vrti Linux?
Neznam točno ali mislim da ima neke veze sa dosom
ShellExecuteA ili nešto tako
ShellExecuteA ili nešto tako
-
Kristijan
- Kontakt:
meni dok niš ne radim, a imam otvoreno 2×IE7 s po 2 taba, MSN 8.1 i 2 razgovora piše CPU Usage 0%.
Cak kad igram igricu flash, ili San Andreas nekad je ispod 10%.
Tako kada bi ti sad opetio tal Linux, on bi zacas bio na 100%.
Cak kad igram igricu flash, ili San Andreas nekad je ispod 10%.
Tako kada bi ti sad opetio tal Linux, on bi zacas bio na 100%.
ASUS Eee PC Linux Xandros user.
Svijet-Multimedije.Net --> otvaranje uskoro!
Neka svi koriste besplatne altenative, Linux zauvijek!
Svijet-Multimedije.Net --> otvaranje uskoro!
Neka svi koriste besplatne altenative, Linux zauvijek!