Pozdrav svima,
Novi sam ovdje.. Imam jedno tehnicko pitanje i molio bih iskusne da mi odgovore... znaci imam neispravnu instalaciju linuxa na jednom hard disku i vrlo vazne podatke u .dat fileu.
E sad, posto nemam iskustva s linuxom, da li to mogu napraviti na nacin da taj .dat fajl potrazim na nacin da hard disk neispravne instalacije stavim kao usb prikljucak?
Molio bih odgovor, hvala
mod komentar:
Pormijenjen naslov. Teme se ne mogu otvarati samo sa nazivima "hitno" i "Bitno". Molim pogledati pravila foruma, pogotovo točku 3. http://www.linuxzasve.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=82
backup fajla sa neispravne linux instalacije
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Bitno - hitno :)
Kako misliš kao usb priključak, ne kužim. Možeš sa live CD-om doć do particije i tu datoteku (ili mapu, što li je) prebacit na stik da ju sačuvaš.
Ako instalacija Linuxa i je neispravna, još bi uvijek particija treba radit kao mjesto za spremanje podataka...
Edit: a stik možeš ubacit u utor dok si u live sesiji i prekopirat s škutave particije na stik.
Ako instalacija Linuxa i je neispravna, još bi uvijek particija treba radit kao mjesto za spremanje podataka...
Edit: a stik možeš ubacit u utor dok si u live sesiji i prekopirat s škutave particije na stik.
Hvala na odgovoru
znaci imam backup linuxa sa servera gdje je bio, ali je nije dobar. 90% komandi ne radi... radi se o novčaniku s kriptovalutom.. znaci trebao bih uci u folder gdje se nalazi .dat fajl i to je sve..
Ja te ne razumijem. Znači imaš cijelu particiju gdje je bio linux (na serveru) na nekom vanjskom disku/flesh drajvu? I sad treba ta datoteka sa diska? Kako ne možeš do toga, koji operativni sustav koristiš?
Da, izvadio sam disk iz kompa i sad ga planiram kao eksterni ubacit i pokušat pretrazit. Pa dosad sam imao Windows 7, ali sad cu instalirat linux mint mate... treba mi .dat datoteka sa diska iz te instalacije.
Onda je disk vjerojatno formatiran kao ext particija pa ga Windows ne prepoznaje. Probaj skinut Linux Mint (kad si već spomenuo), sprižit ga na CD/DVD i ubacit i restart napravit. Kad se digne live sesija samo spoji disk na komp i iščačkaj datoteku koja ti treba i spremi ju na sigurno.win je napisao/la:Da, izvadio sam disk iz kompa i sad ga planiram kao eksterni ubacit i pokušat pretrazit. Pa dosad sam imao Windows 7, ali sad cu instalirat linux mint mate... treba mi .dat datoteka sa diska iz te instalacije.
Vjerujem da bi to moglo pomoć.
Re: backup fajla sa neispravne linux instalacije
Pokušat ću. Hvala!
Re: backup fajla sa neispravne linux instalacije
Tek ako uspiješwin je napisao/la:Hvala!