Da li je Linux za sve?

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Antipa
Spol: M

Re: Da li je Linux za sve?

Post Postao/la Antipa »

cinober je napisao/la: baš to, i još ka tome su djevci! :twisted:
nisi shvatio, pročitaj post do kraja:
tko su najbolji svjetski hakeri? Sve redom linuxaši.
sopak
Archer

Post Postao/la Archer »

Da li je Linux za sve? kratko i jasno ne nije. Iz razloga što mnogo toga fali na njemu od profesionalnog softwera od kojeg mnogi ljudi egzistiraju, pa do egzotičnih programa koji su potrebni nekome da se posao završi, a da ne pričam o domenu zabave. zatim tu su drajveri za grafičke karte koji su najčešće polufabrikanti (doduše nvidia izdaje koliko toliko korektne drajvere),haos u audio sistemu slika govori od 1000 reči

http://blogs.adobe.com/penguinswf/files ... xaudio.png

Zatim tu je Xorg koji je toliko ukorenjen u linux, da će proći mnogo vremena da ga Wayland ikada i zameni... Onda šta linux radi na polju marketinga ? ako bi i želeli da povećaju tržište potrebna je reklama jer nisu svi dokoni toliko da istražuju o alternativnim operativnim sistemima, marketing im je veoma mlak i dok god takav bude user share im neće biti veći od entuzijasta i hobista koji vole da se povremeno igraju na linuxu. Mogao bi još dalje nastavim, ali da se razumemo koristim linux većinu svog vremena i ovo su samo neke od stvari koje nevaljaju na linuxu. Inače ko želi neka pogleda ovaj video i znaće o čemu pričam, predavanje sa temom

Why Desktop Linux (Still) Sucks. What We Can Do To Fix It. http://www.youtube.com/watch?v=xkgahANeq14
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Audio sustav je skoro pa savršen.Nisam ja kriv da ljudi neznaju posložiti zvuk a još manje imam želju da im to i ja napravim.Za 750 € mjesećno hoću.Za tu lovu ću nekome i instalirati OS i održavati OS.Al bez toga neću.I iskreno za usere koji žele sve servirano mi se živo hebe i obično sa podsmjehom odem dalje.Najžalosnije da su sva pljuvanja po Linuxu neargumentirana i plud su neznanja,nezainteresiranosti i mržnje stećene korištenjema nakon 5 minuta jer .exe se neželi pokrenuti....bull shit.Linux je za sve,ali nisu svi za Linux.
Archer

Post Postao/la Archer »

Čemu povreda ega, ovo je sve argumentovano i realno stanje. A ovo za audio da je doveden do savršenstva se nebi čak ni Linux developeri složili sa tobom, zato što je realno džungla. E sada postoji tu rešenje za ove probleme, ali izgleda da Linux beži od toga što je dalje moguće, i ne poduzima ništa povodom toga rešenje se zove "Standardizacija", ja ne kažem otvorenost je dobra ali je utoliko i loša, Kod Windowsa i Mac-a nebi se desili takvi propusti jer su standardizovani (Posebno Mac računari koji imaju sertifikat na kom hardweru rade)i testirani, dok na linuxu svako može da napravi svoj wrapper, sound system pa aplikacije izaberu koje im se svide, a kasnije dolazi do problema... Bez uvrede čak i da složiš za 750€ zvuk, javiće se nedugo neki drugi problem koji će se morati rešiti pa bi Linux izašao mnogo skuplje a sa Windowsom bi imao stabilan sistem sve sa officom i još par profesionalnih alata sve zavisi šta ko koristi.
Lutherus

Al će platiti održavanje pa ću mi u to cijenu i taj drugi problem isto riješiti.A iz iskustva znam da je uzrok svih problema između tastature i stolca.I opet,to što ljudi neznaju podesiti ni alsu,ni pulse audio ni jack a još manje ih posložiti da zajedno rade neznaći da je zvučni sustav loš.To samo ukazuje da ljudi neznaju kaj rade i očekuju sve posloženo unaprijed.A t nemože.Svatko je sam odgovoran za svoj sustav.A ako želiš piliti po driverima i po multimediji,stvar ti nije ni sa windowsima ništa drugačija.Mac je priča za sebe,no od 2004 je apple samo preskup preprodavać pc računala.i ništa više od toga.Iz 2 razloga imam debian na imacu. 1. zato kaj mogu 2. jer dela. amogu i navesti i 3 razlog.dela ono kaj meni treba i dela onak kak ja to hoću
csx

Post Postao/la csx »

odin je napisao/la:A iz iskustva znam da je uzrok svih problema između tastature i stolca.
po ovome se da zaključiti da nemaš uopće iskustva kad daješ takve izjave..
Lutherus

sori csx ali za 95% problema su korisnici krivi sami
fakin

Post Postao/la fakin »

linux nije za sve kao ni windowsi, barem 50 % win korisnika nezna skoro ništa na windowsima.

kako neznaju na windowsima tako ne bi znali ni na linuxu.
25 % zna nešto windowsa, ali to je ono osnovno, linux bi znali kao i ova prva skupina.

to sve proizlazi zbog nezainteresiranosti, jer to je isto kao i kod vozača automobila.

ako sam vozač, ja želim da auto koristim za one svrhe za koje je namijenjen, a kad mi crkne ili kad treba odraditi servis ima mehaničar.

tako je i sa korisnicima, njih ne zanima što i kako se nešto podešava ili radi, oni žele da im sve radi.
ali kad nešto zapne i kad nose na servis onda im je teško dati lovu.razlika između automobila i OS-a je ta, što za mehaničara moraš u školu, dok za OS možeš sam uzeti knjige u ruke.

a ako su toliko lijeni nek zbog neznanja daju lovu.

a neki željni zarade kroz noć to dobro iskorištavaju, vidio oglase gdje su imali cijene od par stotina kuna za svaku stvar.

300 kn windowsi, 500 kn office, 200 kn dsl itd....
Zadnja izmjena: fakin, dana/u 24 srp 2011, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

odin je napisao/la:.Iz 2 razloga imam debian na imacu.
ti imaš iMac?
OS X je po meni solidan OS, bolji od Windowsa, ali se ne može prilagođavati po želji korisnika u toj mjeri kao i Linux. Još i da navedem cijenu koju moram iskeširat da mi radi, ili napraviti Hackintosh.
Lutherus

Prvo imal powermac G4 kasnije uzel preko firme u pola cijene imac 24".ništa spektakularno.OS-X je Unix.I kao svaki Unix je odličan i stabilan.A konkretno apple je napravil odličan posao sa približavanjem korisnicima koji ne žele previše razmišljati i raditi na svom OSu već žele sve out of the box.I tu ima svak čas.Os-x je jednostavan,ljubazan,ima većinu alata koja treba prosjećnom korisniku ali nije za geekove.S druge strane Ubuntu ima također sve to.Ima i OpenSuse,Mandriva,Debian,Slackware,..
Odgovori